Puigdemont, dos mesos després del 21-D: «La nostra determinació és insubornable»

Explica que els retrets, al·legant segurament a Esquerra, només «alimenten la caverna»
Puigdemont, a Brussel·les
Puigdemont, a Brussel·les | CatalunyaDiari.cat

Carles Puigdemont continua al peu del canó. Quan fa tot just dos mesos del 21-D i en fa més de 120 que es refugia a Brussel·les, l’expresident de la Generalitat i actual cap de llista de Junts per Catalunya se serveix de les xarxes per reivindicar —ja sense miraments— tot el que li passa pel cap en relació a Catalunya.

 

En aquest cas, de fet, el gironí ha celebrat que feia dos mesos des de les eleccions que va guanyar Ciutadans però que van fer de Puigdemont l’escollit per a la reelecció a la presidència —les forces sobiranistes sumaven majoria absoluta— per enviar un contundent missatge des del seu Instagram.

 

«La nostra determinació és insubornable»

És la sentència de Puigdemont després que la justícia espanyola hagi aplicat amb força l’ús de la llei després del referèndum de l’1-O i del 21-D. El mateix expresident, de fet, va haver de fugir a Bèlgica un mes abans d’aquella jornada i ara n’explica: «Dos mesos del 21-D. Unes eleccions imposades, amb presos polítics i exiliats, fetes a mida per fer guanyar el tripartit 155».

 

Tot i això, aquest assegura que «van fracassar de nou, mentrel'independentisme obtenia 70 diputats i superàvem per primera vegada els 2 milions de vots». Així mateix, Puigdemont explica que «les negociacions haurien d’haver anat més de pressa» —en relació als pactes de govern entre Esquerra i la col·lisió que ell lidera—.

 

Puigdemont, però, explica que és difícil fer-ho amb «amb múltiples fronts, amenaces i coaccions» i que «és important recordar que tots som aliats i que els retrets només alimenten la caverna».

 

Carles Puigdemont, en una conferència des de Bèlgica
Carles Puigdemont, en una conferència des de Bèlgica | CatalunyaDiari.cat

 

Apel·la a la germanor i a la solidaritat

Es tracta, doncs, d’un dard a Esquerra? El cert és que no ho sabrem mai, però guanya indicis de fer-ho el fet que Torrent ajornés ‘sine die’ la sessió d’investidura al Parlament sense comunicar-ho a Carles Puigdemont.

 

Finalment, aquest tanca el seu comunicat dient: «Germanor, solidaritat, decisió i implementació. El repte és molt gran, però la força del poble és incommensurable i la nostra determinació insubornable».Comentaris

envia el comentari