rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Puigdemont: «Els enemics de la llibertat són poderosos, però les persones lliures ho són encara més»

L'expresident de la Generalitat ha recordat: «Fa sis mesos iniciàvem un camí de llibertat i república per a un país millor»
Carles Puigdemont, davant la premsa internacional | CatalunyaDiari.cat

 

Sis mesos, ni més ni menys. Aquest divendres, 27 d'abril, fa tot just mig any de la declaració d'independència feta efectiva pel Parlament de Catalunya. Una declaració que, de fet, ha marcat un abans i un després en el sí de la política catalana. 

 

Per uns va ser un avenç i, per molts altres, un retrocés. El cert és que mai sabrem què hagués passat si dies abans Carles Puigdemont hagués optat per fer un 'alto' al camí per convocar eleccions com, segons indiquen, tenia pensat fer. Per contra, el Parlament va tramitar finalment un «estat independent en forma de República» que obria un «nou procés constituent»

  

 

 

Tot plegat, però, va generar un enorme sotrac polític a Catalunya, fins al punt que avui en dia encara no hi ha president de la Generalitat. En aquest sentit, l'expresident Carles Puigdemont ha optat per alçar la veu i recordar que tot just fa sis mesos, «iniciàvem un camí de llibertat i república per a un país millor, més just, més democràtic». 

 


«Els enemics de la llibertat són poderosos»

Aquesta és la declaració de Puigdemont per recordar què ha ocorregut en aquest mig any. Amb un total de 16 polítics i activistes a la presó o a l'exili, l'expresident i exalcalde de Girona ha volgut explicar que «els enemics de la llibertat són poderosos, però les persones lliures ho són encara més». 

 

Per fonamentar la seva afirmació, el mateix Puigdemont s'ha servit de l'article 21 dels Drets Humans per recordar «la voluntat del poble és el fonament de l'autoritat de l'Estat». 

 

Carles Puigdemont, en sortir de la presó de Neumünster | CatalunyaDiari.cat

 

Ferma negativa de Rajoy perquè Puigdemont sigui president

El govern espanyol es va mostrar ahir clar i contundent en la seva negativa perquè Carles Puigdemont sigui novament investit com a president de la Generalitat. L'executiu encapçalat per Mariano Rajoy va anunciar que portaria al Tribunal Constitucional (TC) la reforma de la Llei de la presidència, que permetria investir el líder de JxCat des de la distància.

 

«Puigdemont no serà president, recorrerem tot el que hàgim de recórrer com a govern», van dir fonts de La Moncloa als passadissos del Congrés durant el debat de les esmenes de devolució als pressupostos.
 

Comentaris