Puigdemont ensenya un cartell de 'Free Junqueras' en la seva estrena a l'Eurocambra

La imatge s'ha vist per televisió quan Sassoli els reconeixia la condició d'eurodiputats

Carles Puigdemont i Toni Comín en el seu primer ple a l'Eurocambra, el 13 de gener de 2020.
Carles Puigdemont i Toni Comín en el seu primer ple a l'Eurocambra, aquest 13 de gener de 2020. | ACN

Carles Puigdemont i Toni Comín ja ocupen els seus escons al Parlament Europeu, i el president de la cambra, David Sassoli, ha informat formalment a la resta dels membres de la seva incorporació. En una breu intervenció a l'inici del plenari, Sassoli ha dit que arran de la sentència del 19 de desembre del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE), Puigdemont, Comín i Oriol Junqueras eren eurodiputats des del 2 de juliol, tot i que, després, ha dit que el mandat del republicà es dona per acabat des de la decisió de la JEC d'inhabilitar-lo. Sassoli ha dit que Puigdemont i Comín seran al grup dels no adscrits.

Puigdemont esenya un cartell demanant la llibertat de Junqueras

El primer ple de l'any a Estrasburg ha començat amb un minut de silenci per les víctimes de l'avió abatut a l'Iran de forma accidental. Poc després, Sassoli ha començat a fer els anuncis de la presidència, i ha notificat formalment la incorporació de Puigdemont i Comín.

Puigdemont i Comín han portat al ple cartells reclamant la llibertat del líder d'ERC, Oriol Junqueras. De fet, tots els diputats del grup dels Verds/ALE, que va escollir al republicà com a president, també han posat cartells sobre la seva taula. L'eurodiputada Diana Riba ha exhibit el cartell, i un uixer li ha tombat després d'exigir-li que el retirés. Aquest és el moment en què Puigdemont mostra el cartell:

Un eurodiputat de Vox intenta intervenir

Abans de l'inici del ple, Puigdemont ha saludat alguns eurodiputats del grup de l'Esquerra Unitària (GUE), com la francesa Manon Aubry. També ha conversat amb eurodiputats flamencs de l'N-VA, i fins i tot se li ha acostat el líder del partit del Brexit, Nigel Farage.

L'eurodiputat de Vox, Jorge Buxadé, ha intentat amb insistència demanar la paraula arran de la incorporació de Puigdemont i Comín al plenari, però Sassoli no li ha donat.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari