Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Carles Puigdemont confia en un canvi d'escenari després de les europees

Puigdemont reclama esclarir els «punts foscos» dels atemptats del 17-A

L'expresident de la Generalitat demana obrir una comissió parlamentària per parlar-ne sense «secrets d'estat»

Carles Puigdemont confia en un canvi d'escenari després de les europees
L'expresident assegura que queden deures pendents  | CatalunyaDiari.cat

 

L'expresident de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, ha reclamat aquest dissabte esclarir els «punts foscos» dels atemptats de Barcelona i Cambrils (Tarragona), quan es compleixen dos anys de l'atac terrorista, i ha recordat les víctimes i el personal de seguretat i sanitari que va ajudar després de la tragèdia.

En un fil de Twitter, Puigdemont assegura que queden deures pendents, i demana «dedicar els mateixos esforços que es destinen a tapar les evidències d'una investigació periodística a permetre que s'obri una comissió parlamentària en què es parli sense secrets d'estat ni matèria reservada».

Al seu judici,  el record de les víctimes és un deure ètic, com també l'esclariment de totes les circumstàncies que van concórrer: «Investigar la seu parlamentària és una exigència indefugible».

Espadaler demana al Govern evitar «especulacions conspiratòries»

El dirigent d'Units per Avançar i diputat al Parlament pel PSC-Units, Ramon Espadaler, ha demanat a la Generalitat que s'allunyi de les «especulacions conspiratòries» sobre els atemptats del 17-A. Espadaler els ha exigit que «llegeixin» les paraules del cap dels Mossos sobre els fets i ha subratllat que els únics responsables van ser «els terroristes jihadistes». El diputat ha fet una crida a confiar «en les institucions democràtiques» i ha recordat que la «causa és oberta».

Espadaler ha fet aquestes declaracions en la visita que ha fet amb el tinent d'alcaldia de Seguretat i Prevenció de Barcelona, Albert Batlle, a les Festes de Gràcia. Coincidint amb el segon aniversari dels atemptats a Barcelona, el dirigent d'Units no ha volgut passar per alt, però, que encara hi ha «terreny» per avançar en matèria de «detecció» i ha posat com a exemple la necessitat que la policia catalana s'integri en organismes internacionals com l'Europol.

 

També et pot interessar...