Carles Puigdemont esclata contra el PSOE: «Els socialistes volen continuar dividint entre infectats i desinfectadors»

L’expresident de la Generalitat ha fet pública la seva reacció davant el nomenament de Josep Borrell com a ministre d’Exteriors

Carles Puigdemont és una persona molt activa en les xarxes socials. Amb comptes oficials a Twitter, Facebook i Instagram, sempre que pot aprofita l’ocasió per expressar la seva opinió, que no acostuma a estar mai exempta de polèmica i controvèrsia.

Amb els esdeveniments que han tingut lloc aquestes últimes setmanes ja hem pogut presenciar diversos escrits amb forma de punyalada, i gairebé sempre amb un to de caràcter irònic, destinat a algun dels seus adversaris polítics.

Si la setmana passada l’expresident de la Generalitat es manifestava satisfet per la moció de censura presentada a Mariano Rajoy, aquest cop li ha tocat el torn al nou ministre d’Exteriors del govern espanyol, Josep Borrell.

 

Carles Puigdemont, en una imatge d'arxiu
Carles Puigdemont, en una imatge d'arxiu | Cedida

 

Borrell: «Abans de cosir les ferides s’han de desinfectar, o es podreixen»

I és que Carles Puigdemont no ha volgut deixar perdre l’ocasió de fer públic el que pensa d’alguns dels nous membres del govern que Pedro Sánchez està acabant de construir. Així doncs, l’expresident ha publicat un tuit que comença així: «Veig que els socialistes volen continuar dividint Catalunya entre infectats i desinfectadors».

L’origen d’aquestes paraules es remunten a finals de 2017, quan Borrell va aprofitar un míting de la campanya electoral socialista per expressar-li a Miquel Iceta que, tot i que valorava positivament la seva voluntat de diàleg i d’arreglar la situació catalana, «Catalunya és un país malalt» on s’havien de «cosir ferides».

Però Borrell no es va quedar aquí. I és que, en referència a aquestes «ferides que s’han de cosir», el nou ministre d’Exteriors considerava que abans «s’han de desinfectar o es podreixen».

Puigdemont: «Ells tenen la màquina de repartir carnets entre qui convé ser netejat i qui no»

Aquestes declaracions, junt amb d’altres on instava al líder del PSC a «desprocessar» Catalunya i els seus mitjans de comunicació –ja que, segons paraules del mateix Borrell, «si solament veiés TV3, fins i tot jo seria independentista»–, van causar un gran revolt i una forta indignació entre els sectors independentistes de Catalunya, que no li han arribat a perdonar mai.

I en aquest context s’engloben les paraules de Carles Puigdemont, que finalitzava la seva publicació manifestant que «ells tenen la màquina de repartir carnets entre qui convé ser netejat i qui no», fent gala del seu característic estil sarcàstic i punyent.

Carles Puigdemont, al Parlament de Catalunya
Carles Puigdemont, al Parlament de Catalunya | CatalunyaDiari.cat

 


Comentaris

envia el comentari