Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Puigdemont i Bonvehí

Puigdemont va sopar amb una etarra el dia que Bèlgica es va negar a entregar-la a Espanya

Es van trobar a Gant hores després que Estrasburg condemnés el país per negar la seva extradició

Puigdemont i Bonvehí
Es van trobar a Gant hores després que Estrasburg condemnés el país per negar la seva extradició| CatalunyaDiari.cat

 

L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, es va reunir amb una etarra per sopar, segons ha avançat el diari 'El Mundo'. La trobada va ser amb Natividad Jauregui, la setmana passada, justament el mateix dia que Estrasburg va condemnar Bèlgica per no entregar la terrorista a Espanya. Jauregui està acusada d'haver assassinat d'un tir al clatell al tinent coronel Ramón Romeo Rotaeche.

Segons el mitjà citat, Puigdemont va sopar amb l'etarra el passat dimarts, 9 de juliol, qui també està acusada d'estar relacionada amb cinc assassinats més. El sopar es va dur a terme a la ciutat belga de Gant i també va acudir-hi l'advocat Paul Bekaert, advocat belga amb una reputació internacional en matèria de drets humans, lliuraments i sol·licituds d'asil, que ha defensat durant dècades membres d'ETA i ara assessor del polític català.

De fet, no és la primera vegada que Puigdemont es reuneix amb Jauregui, coneguda com 'La Pepona', Segons 'El Mundo'., el mes de juny ja es van trobar, juntament també del raper Valtònyc, condemnat a tres anys de presó per enaltiment al terrorisme. 

La condemna d'Estrasburg a Bèlgica

El mateix 9 de juliol, el Tribunal d'Estrasburg va condemnar a Bèlgica a indemnitzar els fills del tinent coronel Ramón Romeo Rotaeche, assassinat el 1981 per ETA, per no haver examinat en profunditat a demanda espanyola contra Natividad Jauregui.

La condemna a Bèlgica consisteix a indemnitzar els fills de la víctima amb 5.000 euros cadascun i 7.260 euros de forma conjunta, pels danys causats per la negativa de les autoritats belgues a entregar l’acusada de l’assassinat. En la sentència que es va fer pública, el Tribunal Europeu considera que Bèlgica no va complir «amb l'obligació de cooperar» amb Espanya.

Els jutges europeus assenyalen que Bèlgica «hauria d'haver demanat informació complementària» sobre el règim de detenció que hauria tingut Jáuregui a Espanya, per a «verificar l'existència d'un risc concret i real de violació» del Conveni de Drets Humans si la lliuraven.

També et pot interessar...