Puigdemont farà el missatge de Cap d'Any

El president cessat ha pres aquesta decisió malgrat el 155
Imatge de Carles Puigdemont durant l'entrevista | Catalunya Diari

 

Puigdemont farà el tradicional missatge de Cap d'Any el dia 30 de desembre malgrat l'aplicació del 155, segons han confirmat des del compte oficial del «govern legítim de Catalunya». Ho farà des de Brussel·les, on viu des de la seva marxa a Bèlgica el passat 29 d'octubre. Segons informen diversos mitjans, el missatge s'emetrà a través de les xarxes social i no per TV3 com es feia habitualment.

 

Discurs per tancar un any complicat políticament

El discurs de Puigdemont posarà fi a un any convuls a Catalunya marcat pel conflicte polític amb el referèndum de l'1 d'octubre, la declaració d'independència, la posterior aplicació de l'article 155 i les eleccions del 21-D en les que els partits independentistes van revalidar la majoria d'escons al Parlament, tot i la victòria de Ciutadans.

 

Possibilitat de ser tornat a ser investit president

Després de les eleccions del passat 21 de desembre el futur Govern de la Generalitat torna a estar en mans dels partits independentistes. Per tant, Puigdemont opta a presidir la Generalitat per segon cop, tot i que ho té una mica més complicat, tenint en compte que es troba a Brussel·les. 

 

I és que, si decideix tornar al nostre país per recollir l'acta de diputat i presentar-se a la sessió d'investidura, serà inevitablement detingut. Recordem que el Suprem continua investigant-lo pels delictes de rebel·lió, sedició i malversació, en ser un dels principals impulsadors de les lleis de ruptura i del referèndum de l'1 d'octubre. 

 

Comentaris