Puigdemont, figura clau per reunificar l'espai neoconvergent

En un moment en què el PDeCAT travessa una greu crisi, l'expresident de la Generalitat vol «posar ordre» i establir unes bases fermes per a la marca de la formació
Carles Puigdemont
Puigdemont, figura clau per a reunificar l'espai neoconvergent | CatalunyaDiari.cat

Segueixen els problemes en el fur intern del PDeCAT, i Carles Puigdemont vol trobar-hi una solució com abans millor. Segons explica 'El Periódico', l'expresident de la Generalitat ha contactat amb diversos dirigents tant del PDeCAT com de JxCAT per tal d'establir una estratègia comuna que els permeti sortir del pou en el qual porten mesos immersos.

 

Si bé la idea és compartida per gairebé tots els convergents, el cert és que no resultarà una tasca fàcil a causa de les grans diferències que existeixen entre els militants més conservadors i aquells més radicals. Amb tot, sí que hi ha una idea comuna entre els dos sectors: el fet d'escollir David Bonvehí com a president del PDeCAT no ha estat una bona estratègia, i més després de veure els últims resultats electorals.

 

Puigdemont, el «nexe d'unió» dels partits

Des de l'entorn de Puigdemont creuen que la necessitat més urgent amb la qual compta el partit actualment és la de «posar ordre». Els noms de candidatures i candidats poden esperar. Com no podia ser d'altra manera, ells defensen que la figura de l'expresident és la clau per aconseguir superar la crisi: «És el nexe d'unió, l'ha de liderar ell», clamen. Una afirmació avalada pels bons resultats de Puigdemont a les europees.

 

Però també tenen clar que hi ha un altre membre destacat del partit que podria jugar un paper rellevant en aquesta qüestió, i seria el també expresident Artur Mas. Al cap i a la fi, segueix tenint una gran influència sobre certs sectors del partit.

Carles Puigdemont
La influència d'Artur Mas podria contribuir a millorar el partit | CatalunyaDiari.cat

 

El tercer nom que ressona entre les files de l'entorn de Carles Puigdemont, com no podia ser d'alta manera, és el d'un actor polític que ha començat a cobrar molta més importància en el si de la formació al llarg dels últims temps, si bé fa anys que està implicat amb la causa catalana: l'expresident de l'ANC, Jordi Sànchez.

 

Augmenten les crítiques cap a l'expresident

El problema també afecta JxCat, sobretot des que els neoconvergents tenen previst unificar tot l'espai polític de sigles al voltant de la formació, quelcom que no estan disposats a acceptar alguns membres: «Jo no he vingut a militar en un partit», clamen els més crítics.

 

Però és que les veus en contra de l'expresident de la Generalitat també creixen dins del PDeCAT, i fins i tot estarien confeccionant un pla per forçar un canvi intern del partit, tal com avançava ahir el mitjà citat anteriorment.

 

Un exemple d'això és la 'rebel·lió' que han plantejat diversos càrrecs locals a SER Catalunya, on s'han mostrat disposats a actuar motu proprio i arribar, fins i tot, a pactar amb el PSC en alguns municipis del territori català.  

 

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari