rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ARA MATEIX

Cues quilomètriques a la C-32, a Premià, per un accident

Carles Puigdemont: «A tots els demòcrates: ‘Us necessitem’»

L'expresident de la Generalitat, que ha ressaltat que «avui a l’Estat espanyol posar urnes s’ha convertit en el pitjor crim», ha dit: «L’Estat en el seu conjunt, des del rei fins a la Fiscalia, continuen exercint una venjança contra el Govern»
Carles Puigdemont ha relatat que l'Estat espanyol actua amb «venjança» contra el Govern de Catalunya  | CatalunyaDiari.cat

 

Carles Puigdemont també ha volgut dir-hi la seva just el mateix dia que la Fiscalia i l’Advocacia de l’Estat han emès les seves peticions de presó per als presos catalans. L’expresident català ha condemnat amb duresa les penes que es volen imposar als líders sobiranistes i ha acusat l’Estat espanyol d’actuar amb «venjança» per tallar així les ales al procés independentista.

 

«L’Estat en el seu conjunt, des del rei fins a la Fiscalia, continuen exercint una venjança contra un Govern, un Parlament i una bona part de la població que els va dir:  ‘Així no. Així no volem continuar formant part d’aquest Estat’», ha comentat el mateix Puigdemont.

 

 

«A tots els demòcrates: ‘Us necessitem’»

Ha estat en aquest mateix context, doncs, quan l’expresident de la Generalitat ha demanat ajuda externa, més enllà de l’europea. «Hem d’adreçar la veu al món, a Europa i sobretot als demòcrates de l’Estat espanyol. La vostra veu és més necessària que mai. Us necessitem, l’Estat de dret perilla i Europa té el perill de perdre tota la credibilitat», ha dit.

 

En aquesta mateixa línia, doncs , el gironí i impulsor de ‘La Crida’ ha explicat que els catalans van votar de manera pacífica: «Els ho vam dir a través de les urnes, de manera pacífica i amb un compromís irrenunciable amb la no violència».

 

Puigdemont, que ha ressaltat que «avui a l’Estat espanyol posar urnes s’ha convertit en el pitjor crim», també ha afegit: «Europa no es pot fer còmplice d’aquest abús. I, per això mateix, volem una República on ningú vagi a la presó per defensar els drets que compten a la carta de les Nacions».

 

La defensa aferrissada als encausats

Finalment, i des de Brussel·les, el líder independentista ha conclòs la seva intervenció dient: «L’Estat de dret es ressent des que els encausats són empresonats sense haver comès cap crim. Persones que han militat en el civisme i que han fet que els ciutadans poguessin votar. Tots ells han contribuït a la pau en el temps que van tenir responsabilitat».

Comentaris