IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Puigdemont, Forcadell i el Govern, més a prop de la presó

La Fiscalia demana presó preventiva i sense fiança fins que s'esclareixin els fets delictius que se'ls imputen

Junqueras Puigdemont al Parlament
Junqueras Puigdemont al Parlament | CatalunyaDiari.cat

La Fiscalia demanarà presó per Carles Puigdemont, Carme Forcadell i el conjunt del Govern amb excepció de Santi Vila, que va dimitir abans de votar la declaració d'independència. Segons avança 'El Confidencial', doncs, 19 dels 20 acusats per rebel·lió, sedició i malversació s'enfrontarien a aquesta pena. A més a més, la Fiscalia demanarà que els jutges que porten el cas de Puigdmont, Junqueras y la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ingressin provisionalment a la presó. Aquesta sol.licitud, també està prevista per la resta de membres que integren el Govern i la Mesa, que seràn jutjats com a col.laboradors necessaris, imprescindibles perquè la independència es declarés. 

L'únic que estarà exempt de la petició de la Fiscalia és Santiago Vila, qui va decidir dimitir abans que es proclamés la independència, tot i que a ell també se li reclamaran mesures cautelars, aquestes, no obstant això, de menor importància. Carmen Lamela, magistrada de l'Audiència Nacional, i Pablo Llarena, magistrat del Suprem, s'han donat molta presa a l'hora de fixar les compareixences destinades a determinar en quina situació jurídica es troben els imputats pels delictes prèviament citats. De fet, aquests delictes són uns dels més greus tipificats dins del Codi Penal, i poden arribar a penes de presó de fins a 30 anys. 

Els detinguts, per altra banda, seran interrogats demà dijous 2 de novembre i divendres 3 de novembre, i es preveu que se sol.licitin i s'apliquin les mesures cautelars més dures possibles; aquestes són: presó sense fiança durant el temps que duri la instrucció i es vagi progressant en el cas. Segons paraules del mateix José Manuel Maza, director del Ministeri Públic, els responsables: «una de les majors crisis institucionals» que han tingut lloc a Espanya. De fet, la decisió de Carles Puigdemont de viatjar fins a Brussel.les ha complicat notablement la situació de tots els acusats, en interpretar-se com un possible risc de fuga; per aquesta raó, jurídicament és més factible demanar mesures cautelars importants com l'ingrés a presó sense fiança.  Per la seva part, el president del Govern ja va avançar que pretenia quedar-se a Brussel.les el temps necessari per a obtenir garanties d'un procés just per part de l' Estat Espanyol.

Lamela, de fet, emfatitzava: «Existeixen factors per a determinar la necessitat d’adoptar mesures cautelars de caràcter real enfront de la complexió dels fets aparentment delictius d’aquest procés». L'argument defensa, a més a més, que el pla traçat pel Parlament ja s'havia ideat el novembre del 2015, assegurant que existia una estratègia i una premeditació darrere de tota la causa independentista. 


Comentaris

envia el comentari