Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Carles Puidemont arribant al Palau de Justícia de Brussel·les

Puigdemont insta a Espanya a actuar igual que Bèlgica sobre la seva immunitat

Llarena havia emès una nova ordre de detenció pels càrrecs de sedició i malversació de la sentència del 14 d'octubre

La justícia belga ha anunciat la seva decisió: suspendran l'euroordre contra Carles Puigdemont i Toni Comin perquè gaudeixen d'immunitat parlamentària. Arran d'aquesta notícia, l'expresident de la Generalitat insta a l'Estat espanyol a  «actuar de la mateixa manera que ho ha fet Bèlgica i respectar la llei».

Després de la sentència del TJUE que estableix la immunitat d'Oriol Junqueras com a eurodiputat, la justícia belga ha decretat que els dos polítics també tenen el mateix dret. Davant aquesta bona notícia, l'expresident de la Generalitat de Catalunya no ha dubtat en fer-se ressò de la magnitud de l'anunci mitjançant un tuit contundent i clar.

[predef]catalunya-diari-81[/predef]

El clar i contundent missatge de Puigdemont a la justícia espanyola

Concretament, Puigdemont ha manifestat que: «La justícia belga reconeix la nostra immunitat i decideix suspendre el mandat d'arrest i extradició. Però ara encara estem esperant el llançament d'Oriol Junqueras, que té la mateixa immunitat que nosaltres. Espanya ha d'actuar de la mateixa manera que ho ha fet Bèlgica i respectar la llei».

L'advocat de Puigdemont, Gonzalo Boye, va reclamar a l'instructor del Tribunal SupremPablo Llarena que desactivés les ordres de detenció assegurant que havien estat dictades «sense fonament legal i sense prèvia autorització del Parlament Europeu». Llarena havia emès una nova ordre de detenció pels càrrecs de sedició i malversació de la sentència del 14 d'octubre.

Una resolució que s'ha avançat en la seva publicació

L'euroordre contra Puigdemont i Comín havia de ser resolta el 16 de desembre, però la justícia belga va ajornar la decisió a l'espera que el TJUE confirmés si gaudien d'immunitat.  S'esperava una resolució per al dia 3 de febrer, data en què es preveia que el TJUE publicaria la decisió, però finalment s'ha avançat.

També et poden interessar...