rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG:

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!

Puigdemont va intentar que Irlanda i Noruega financessin la república catalana

S'hi hauria estat treballant des de finals del 2016 i la filtració l'ha dut a terme la Guàrdia Civil
Carles Puigdemont, en una conferència europea | Cedida

 

Dies d’autèntiques atrocitats i maldecaps per a Puigdemont. Després d’una setmana en la qual ha vist com Roger Torrent ajornava el ple d’investidura i com la premsa belga es feia ressò de la mansió que el gironí volia llogar a Waterloo, una nova revelació sobre Puigdemont ha tornat a saltar a la palestra.

 

En aquest cas, però, la notícia defuig de la matèria personal i arriba al pla de govern. I és que segons reporta ‘El Español’, el Govern de la Generalitat ‘comandat’ per Carles Puigdemont va contactar amb els governs de Irlanda i Noruega amb la intenció que aquestes es comprometessin a finançar la futura república catalana.

El pla europeu de Puigdemont

Segons relata el mitjà citat anteriorment, el govern català va enviar emissaris des del 2016 per negociar amb els principals bancs d’inversió i empreses de ‘rating’ del planeta. De fet, la Guàrdia Civil explica que fins i tot s’havia arribat a tancar un preacord amb alguns d’aquests bancs.

 

En aquest sentit, el govern de Puigdemont havia arribat a contactar amb agencies financeres estatals que consideraven pròximes al moviment sobiranista com Irlanda i Noruega.

 

Les notes, de fet, es van trobar al document Diplocat, liderat per Raül Romeva i incautat per la Guàrdia Civil el dia dels fets que van acabar provocant l’empresonament de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart.

 

Carles Puigdemont, davant la premsa internacional | CatalunyaDiari.cat

 

Una intenció i un acord gairebé definit

Segons els apunts de Josep María Jové, número dos de la conselleria d’Hisenda, l’activitat i els acorda amb aquestes agències permetrien una independència solvent econòmicament.

 

És a dir, en el cas que la sobirania catalana hagués estat acceptada per les grans potències econòmiques, Catalunya ja tindria un ‘rating’ important gràcies als pactes previs.

 

De fet, el 25 d’octubre de 2016, una delegació del Govern català va marxar a Irlanda per buscar finançament. Mateixa operació, de fet, el 13 de desembre d’aquell mateix any, quan una delegació de la Generalitat de Catalunya es va desplaçar a Noruega per intentar explorar «les possibilitats de buscar finançament».

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris