Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Toni Comín i Carles Puigdemont amb l'acreditació provisional d'eurodiputats

Puigdemont, Junqueras i Comín rebran de cop 70.000 euros del Parlament Europeu

Els tres independentistes rebran el sou que els correspon com a eurodiputats des del 2 de juliol amb retroactivitat

Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i Toni Comín cobraran el seu sou d'eurodiputats amb retroactivitat des del 2 de juliol. Segons ha avançat 'El País' i ha confirmat l'ACN,  els eurodiputats rebran al voltant de 70.000 euros per la retribució que els pertoca com a membres reconeguts del Parlament Europeu.

La suma de 70.000€ correspon al sou d'eurodiputat des del juliol fins al gener, ja que segons fonts parlamentàries «són eurodiputats des del 2 de juliol i cobraran des del 2 de juliol».  El salari mensual d'un eurodiputat se situa als 6.824,85 euros abans dels impostos estatals i 4.563 euros en dietes, quantitat que rebran Puigdemont, Comin i Junqueras pròximament.

ERC assegura que faran «tot el possible» perquè Oriol Junqueras rebi el sou amb retroactivitat que li correspon 

Des d'ERC afirmen que Junqueras «per motius obvis» va «més tard» que Puigdemont i Comín amb els tràmits per assumir el càrrec plenament, però fonts de l'Eurocambra insisteixen que «si fa les gestions» també ho cobrarà. Si el Tribunal Suprem denega el permís a Junqueras per ocupar l'escó al Parlament Europeu, la formació independentista assegura que es farà «tot el possible» per reclamar el sou amb retroactivitat.

Per tant, tots tres eurodiputats independentistes no han percebut aquesta quantitat en els darrers sis mesos, però la sentència del Tribunal de Justícia de la UE de finals de desembre en el cas Junqueras implica el seu reconeixement com a membres de l'Eurocambra des del 2 de juliol. Puigdemont i Comín encara no saben quan obtindran aquest salari als seus comptes corrents, segons afirmen fonts del seu entorn.

També et pot interessar...