Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Puigdemont i Mas

Puigdemont i Mas es reuneixen aquesta setmana per decidir sobre el futur del partit

Segons apunten algunes fonts, els expresidents estan contemplant la possibilitat de posar punt final a la iniciativa de La Crida

Puigdemont i Mas
Puigdemont i Mas es reuneixen aquesta setmana per decidir sobre el futur del partit | CatalunyaDiari.cat

 

La Crida Nacional per la República té els dies comptats. A finals d'aquesta setmana, està previst que es produeixi una trobada entre els expresidents de la Generalitat Carles Puigdemont i Artur Mas a Waterloo. L'objectiu de la reunió és clar: abordar en profunditat els problemes que afronten les formacions del PDeCat i JxCat i buscar una solució definitiva i eficaç que els permeti ressorgir després dels últims resultats electorals.

Amb tot, i segons recull 'El Confidencial', sembla que la solució implica posar punt final a La Crida, un projecte que tenia com a objectiu crear un espai central i aglutinador de l'independentisme català, però que finalment no ha aconseguit l'èxit que esperaven els seus impulsors.

L'objectiu és centrar-se en la marca JxCat

Puigdemont
L'objectiu dels neoconvergents és centrar-se en la marca JxCat | CatalunyaDiari.cat

 

En aquest sentit, alguns d'ells han assegurat que el projecte ja fa temps que ha mort, com és el cas de l'historiador Agustí Colomines. En canvi, altres persones de l'entorn de Mas i Puigdemont prefereixen creure que aquesta situació no és definitiva, malgrat que consideren que el partit s'ha d'enfocar en altres objectius.

Per aquest motiu, la prioritat en aquests moments és centrar-se en la marca JxCat, on els expresidents volen recollir totes les forces que en els últims temps han anat dividint-se i, conseqüentment —tal com ha mostrat la desfeta que han protagonitzat els convergents durant les municipals—, esdevenint més dèbils.

Puigdemont i Mas tenen algunes discrepàncies

Evidentment, aquest projecte requeriria esforç, però sobretot, temps, i aquest podria ser un dels motius pels quals Quim Torra no té previst convocar eleccions a curt termini. Al cap i a la fi, la formació necessitaria almenys un any per poder dur a terme la seva reconversió amb èxit.

Mas i Torra
Quim Torra no té previst convocar eleccions a curt termini | CatalunyaDiari.cat

 

I és que Puigdemont i Mas no coincideixen en tots els aspectes relacionats amb la nova etapa que pretenen iniciar a JxCat. Per exemple, el fet que Puigdemont hagi pres el control absolut del partit en les últimes eleccions és quelcom que no convenç a Mas, malgrat que hagi aconseguit uns bons resultats a les europees després del desastre que ha protagonitzat recentment el partit.

Però no només l'elaboració de les llistes de la formació allunya les posicions de Mas i Puigdemont. En aquest sentit, cal recordar que les diferències de tarannà entre els dos líders sempre han existit, i mentre que Mas ha articulat els seus discursos en un to més conservador i ha mostrat sempre una voluntat més dialogant amb l'Estat espanyol, Puigdemont s'ha descobert com un actor polític més radical i rupturista, i mai s'ha mostrat disposat a fer concessions al govern central.

Així les coses, els dos expresidents —juntament amb la resta de militants de la formació neoconvergent— tenen una llarga i complicada missió per davant: aconseguir que JxCat ressorgeixi de les cendres com l'au Fènix, i recuperi tot el terreny perdut en qüestió de pocs anys.

També et pot interssar...