Puigdemont, sobre la moció: «El meu vot hagués estat pel president Torra»

Després de la moció del Parlament, l'expresident ha reivindicat a Twitter que no ha estat just perquè «es vulneren els drets dels diputats»

Carles Puigdemont
Puigdemont ha condemnat la vulneració de drets que estan patint alguns dels diputats | CatalunyaDiari.cat

Carles Puigdemont ha expressat des de Bèlgica el seu desacord amb la decisió que es va prendre al Ple d’ahir al Parlament de Catalunya, afirmant que «la votació legítima hagués estat 66 a 61», referint-se a la manca dels vots dels diputats que van estar absents durant la votació, com ara els que estan sent processats o Toni Comín d'ERC. L'expresident ha compartit aquest matí al seu perfil de Twitter la seva opinió envers els successos d’ahir al Parlament.

.

Puigdemont ha enviat tot el seu suport a Torra, deixant clar que ell l'hauria votat i que «quan es vulneren els drets dels diputats, s’acaba transgredint la democràcia», deixant entreveure, una vegada més, la seva opinió afí a l'exercici d'una bona democràcia.

                              

S’aprova que Torra se sotmeti a una qüestió de confiança o convoqui eleccions

El Parlament de Catalunya va aprovar en l’últim Ple del passat dijous la moció que va ser presentada pel PSC, la qual instava Quim Torra a sotmetre’s a una qüestió de confiança o a convocar eleccions.

Aquesta moció va ser aprovada per 62 vots a favor i 61 en contra gràcies als vots de Ciutadans, els Comuns, el PP i els propis socialistes, i va comptar amb els vots en contra d'Esquerra Republicana i Junts per Catalunya, i l'abstenció de la CUP. La moció hagués estat denegada si no fos perquè els quatre diputats de JxCat que estan sent processats no han votat, perquè no estan d’acord en la designació del seu vot, i per l’absència del vot del diputat d’Esquerra, Toni Comín.

Torra, després de l’aprovació de la moció, va expressar el rebuig cap a aquesta en el seu perfil de Twitter, tot al·legant que «continuem governant amb tota l’ambició republicana intacta». Per altra banda, tant JxCat i com ERC van acusar els socialistes de presentar una «moció de censura encoberta».


Comentaris

envia el comentari