Puigdemont, sobre la moció de censura: «Rajoy, absent físicament; i Rivera, parlant com un feixista»

L'expresident de la Generalitat també ha reaccionat a la moció de censura a Rajoy

Rajoy i Carles Puigdemont en una imatge d'arxiu
Rajoy i Carles Puigdemont en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

Carles Puigdemont torna a disparar amb bala contra l’unionisme espanyol. L’expresident català i encara cap de files de Junts per Catalunya ha estat veient atònit el debat sobre la moció de censura contra el president espanyol, Mariano Rajoy, i en acabar, ha optat per fer una piulada carregada de crítica cap a la política espanyola.

El gironí, de fet, ha començat carregant contra un dels seus enfants terribles: Mariano Rajoy. Puigdemont no s’ha estat de res per criticar que aquest ha estat «físicament absent» quan el ple s’ha reprès a la tarda. La crítica, de fet, podria anar més enllà, ja que després de la sessió matinal del ple Rajoy ha optat per passar la tarda en un restaurant de Madrid amb el seu seguici de ministres, aliè a què passava a l’hemicicle espanyol.

Puigdemont acusa Rivera de parlar «com un feixista»

La crítica ja ve de lluny, i és que no és la primera vegada que Carles Puigdemont treu a relluir el comportament que ha adoptat el líder català de Ciutadans, Albert Rivera, al llarg dels darrers dies. En aquesta línia, Puigdemont ha tornat a carregar amb summa duresa contra el cap de l’oposició espanyola.

Albert Rivera
Albert Rivera, en una imatge d'arxiu| Twitter

 

«Rivera, parlant com un feixista», ha relatat Puigdemont en relació a les paraules d’avui de Rivera a l’hemicicle, entre les quals en destaquen: «Avui és un dia terrible per Espanya».

Puigdemont, però, no s’ha aturat aquí i ha criticat Rosa Díez, sobre la qual ha indicat que «prepara els comitès de defensa de la monarquia», així com també ha tingut paraules per la visió europea que encarna. «Europa, mirant-s’ho amb ulls esbatanats», ha explicat Puigdemont en referència a una moció de censura que va néixer gràcies a les corrupteles amagades al Partit Popular durant anys.

El partit de Puigdemont i el seu suport a la moció

El PDeCAT donarà suport a la moció de censura contra Rajoy segons ha confirmat aquest dijous, 31 de maig. «Hem de mirar el futur i tots ens hem de donar una oportunitat», ha dit el portaveu de la col·lisió catalana al Congrés dels Diputats mentre afegia que el 'si' a la sortida de Mariano Rajoy l'oferien amb certes reticències pel moment polític que viu Catalunya.

Quim Torra i Puigdemont a la roda de premsa oferta a Berlin
Quim Torra i Puigdemont a la roda de premsa oferta a Berlin | CatalunyaDiari.cat

 

«Des de la discrepància, votarem a favor de la moció de censura per fer fora Mariano Rajoy i posar fi a aquesta etapa de govern del PP», ha remarcat Campuzano mentre assegurava que a Catalunya «no hi ha fractura social». 


Comentaris

envia el comentari