Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Puigdemont durant la conferència sobre el Referèndum d'Independència català al Parlament Europeu el 24 de gener de 2017

Puigdemont vol mudar-se a Perpinyà i llogar la casa del president Macià

L'històric president es va exiliar en el mateix immoble l'any 1923

Puigdemont durant la conferència sobre el Referèndum d'Independència català al Parlament Europeu el 24 de gener de 2017
Puigdemont estudia la seva marxa de Bèlgica | Catalunya Diari

L'expresident de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, podria estar estudiant ja la seva marxa de Bèlgica. 

Si el Tribunal de Justícia Europeu proclama la immunitat a Oriol Junqueras, empresonat pels fets de l'-1O i condemnat a fins a 13 anys de presó, Puigdemont farà la mateixa reclamació per aconseguir la seva desitjada immunitat. 

[predef]catalunya-diari-81[/predef]

Llogarà la casa en la qual es va exiliar Francesc Macià

En cas de ser així, l'expresident deixarà enrere Waterloo i s'instal·larà a Perpinyà. Ara bé, hi ha un element significatiu que contextualitza històricament la lluita de Puigdemont. I és que el líder en la distància de JxCat  espera poder llogar la mateixa casa en la qual es va exiliar el president Francesc Macià l'any 1923, després de proclamar-se la dictadura del general Primo de Rivera. Cal recordar, que Macià va recórrer diverses ciutats europees fins que, finalment, va ser detingut el 1926.

Amb aquesta elecció, Puigdemont vol fer un cop històric sobre la taula i, per què no, recordar els paral·lelismes històrics entre ell i Macià. De la possible immunitat de Puigdemont no només es parla a Catalunya, ja que el diari francès 'L'Indépendant', ha escrit aquest passat dimecres que: «Carles Puigdemont podria beneficiar-se d'una immunitat que li permet viatjar lliurement per Catalunya. Aquest escenari pertany, de moment, a la ficció política, però evoca la possibilitat de veure'l un dia recórrer els carrers de Perpinyà, fins i tot, abans que les de Barcelona».

Puigdemont no vol trepitjar Catalunya per por a la justícia espanyola

I el cert és que no li falta raó a aquest diari francès, ja que, de moment,  Puigdemont ja ha manifestat que tot i aconseguir la immunitat no tornaria a Catalunya. Aquesta negativa de tornar a la seva terra és, evidentment, la seva desconfiança envers la justícia espanyola.

JxCat segueix apostant per ell per tornar a ser investit president

Junts per Catalunya té «esperances» que la sentència del Tribunal de Justícia de la Unió Europea sobre el cas d'Oriol Junqueras«obri un nou escenari» polític a l'expresident Carles Puigdemont i  no ha descartat tornar a investir-lo.

La formació ha assegurat que si el president Quim Torra és inhabilitat, primer s'hauria de veure si el Parlament proposa un nou candidat que pugui «obtenir una majoria per ser investit» i que, en cas contrari, al cap de dos mesos es posaria en marxa el «rellotge de les eleccions».

També et poden interessar...