Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Carles Puigdemont

Puigdemont, sobre els pressupostos: «No es donen les condicions per aprovar-los»

L’expresident de la Generalitat ha marcat les línies vermelles en relació als pressupostos i ha reclamat un diàleg «real» sobre el dret a l’autodeterminació

Carles Puigdemont
Carles Puigdemont creu que no es donen les condicions per permetre «ni l’aprovació ni la tramitació» dels PGE | CatalunyaDiari.cat

Carles Puigdemont creu que no s’estan donant les condicions idònies per permetre «ni l’aprovació ni la tramitació» dels pressupostos generals de l’Estat. Així ho ha fet saber en una comparació davant els mitjans que ha tingut lloc després d’una reunió de l’Executiu del PDeCAT que va tenir lloc ahir a la Casa de la República de Waterloo. Amb tot, l’expresident de la Generalitat ha mostrat la seva voluntat de negociar fins a última hora, sempre que el govern de Pedro Sánchez compleixi una sèrie de pautes i consideracions.

Puigdemont diu que no confia en Sánchez

L’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha demanat a Sánchez la creació d’una taula de diàleg sobre el dret a l’autodeterminació que, a més, estigui supervisada per observadors independents. Aquestes són les condicions que ha determinat la directiva del PDeCAT per tal de donar el vistiplau a la tramitació dels comptes de l’Estat, si bé és veritat que l’impulsor de La Crida ha deixat clar que segueixen disposats a negociar amb l’executiu central.

Quim Torra i Carles Puigdemont
Torra i Puigdemont van comparèixer després de la reunió a la Casa de la República de Waterloo | CatalunyaDiari.cat

 

Així les coses, Puigdemont ha demanat al líder socialista que ofereixi  «les garanties, que no ha posat fins ara, de compliment dels acords perquè tots els acords importants, començant per l’Estatut, han estat clarament incomplerts». I és que, tot i que la inversió a Catalunya ha augmentat un 52%,  segueix quedant per sota de la previsió d’aquesta normativa institucional bàsica.

En aquest sentit, l’impulsor de La Crida ha remarcat que no confia en Sánchez, motiu pel qual considera que «en les actuals circumstàncies no hi pot haver ni aprovació dels pressupostos ni hem de presentar-nos a la tramitació dels pressupostos en aquest context».

Puigdemont: «No hi ha cap voluntat de diàleg real»

Puigdemont també ha denunciat que «no hi ha cap voluntat de diàleg real» per part de l’executiu central, i ha acusat Sánchez de tenir «exactament la mateixa política i estratègia que el Govern de Rajoy» amb la problemàtica de la situació catalana.

Quim Torra i Carles Puigdemont
L’Executiu del PDeCAT es va reunir ahir a la Casa de la República de Waterloo | CatalunyaDiari.cat

 

I, mentre que el tema de l’adveniment entre La Crida i el PDeCAT no ha estat tractat a la reunió, sí que es va plantejar un debat relacionat amb l’esfera electoral. I és que Puigdemont va fer una demanda al seu partit: que comptin amb els dirigents empresonats quan hagin d’elaborar la llista de les europees.