Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Carles Puigdemont durant un acte de campanya de les Eleccions Europees el 10 d'abril de 2019

Comença el compte enrere per Puigdemont: sense DNI, a partir del febrer

El document d'identitat de l'expresident de la Generalitat caduca i no podrà renovar-lo si no torna a Espanya

Carles Puigdemont durant un acte de campanya de les Eleccions Europees el 10 d'abril de 2019
Comença el compte enrere per Puigdemont: sense DNI, a partir del febrer | Catalunya Diari

La situació de Carles Puigdemont es torna cada vegada més complicada. L'expresident resta a l'espera de la resolució sobre la immunitat d'Oriol Junqueras, la possibilitat d'unes eleccions catalanes i la resolució del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) sobre la seva extradició. A més, la gota que vessa el got és que, el febrer del 2020, a Carles Puigdemont li caduca el DNI.

Els tràmits per renovar el DNI impliquen trepitjar territori espanyol

Segons fonts del mitjà 'El confidencial', el dia 3 de febrer venç la validesa del DNI de Carles Puigdemont, just el mateix dia en què el TJUE haurà de resoldre la seva extradició.  En cas que el tribunal dicti a favor de l'expresident, no es farà l'extradició i no serà entregat a Espanya, però el DNI caducarà i no podrà renovar-lo. Els tràmits per renovar aquest document només es poden fer en dependències policials que es trobin en territori espanyol, de manera que hauria de trepitjar Espanya, fet que el portaria a ser detingut.

El problema principal és que amb el DNI caducat, Puigdemont tindrà menys llibertat de moviments i dependrà del seu passaport.  Tot i això, en una entrevista a TV3 va assegurar que aquest altre document li caduca més tard del 2020, encara que també arribarà el dia en què venci la seva validesa. Per renovar un passaport a l'estranger, cal acudir a un Consolat espanyol i presentar aquest document o el DNI en vigor. 

Pel que fa a eleccions i votacions, el fet de tenir el DNI caducat no suposa cap impediment. Malgrat viure a l'estranger i tenir el DNI caducat, Carles Puigdemont podria presentar-se com a candidat qualsevol mena d'eleccions, a excepció de les municipals.  Per a acudir a les urnes tampoc hi hauria problemes, ja que sempre que es presenti el document original, estigui caducat o no, es pot exercir el dret a vot.

També et pot interessar...