Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Carles Puigdemont

Puigdemont, sobre les desavinences entre l'independentisme: «He tingut molta paciència, he anat callant»

Sobre la taula de diàleg diu que és de «molta irresponsabilitat no ser conscients de qui tenim davant»

Carles Puigdemont
Puigdemont ha dit que l'única garantia netament independentista és Junts per Catalunya. | El Periódico

El líder de JxCat i expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat que JxCat és l'«única garantia» perquè el país tingui un govern «netament independentista». En una entrevista a 'El Món', Puigdemont ha apuntat que si no en formen part «seria un altre tipus de govern».

L'expresident català ha reivindicat el paper de JxCat i ha explicat que està construint un espai polític de «molta complexitat» contra moltes «adversitats» i amb escassetat de recursos. Sobre la celebració d'eleccions, ha dit que «en principi» s'haurien de fer el desembre de 2021, «que és quan s'acaba la legislatura». De la taula de diàleg, ha dit que és "de molta irresponsabilitat no ser conscients de qui tenim davant".

Després que les entitats independentistes hagin demanat abandonar els «retrets», Puigdemont ha manifestat que amb els seus llibres no vol «burxar» sinó «donar llum a episodis importants col·lectivament sobre els quals hi ha hagut una narrativa interessada».

«L’estalvi dels retrets havia d’haver començat molt abans»

«L’estalvi dels retrets havia d’haver començat molt abans. No s’havia d’haver obert la porta a desacreditar d’una manera fins i tot humana el rol de l’exili. I jo no tinc a l’abast la freqüència d’invitacions mediàtiques que tenen altres, jo no ocupo el TN. La meva única possibilitat d’explicar-me és fer un llibre», ha defensat l'expresdient a l'entrevista a El Món.

«He tingut molta paciència. Crec que ningú podrà dir que hagi entrat en totes les provocacions que hi ha hagut en aquests tres anys. He anat callant. I si no ens expliquem bé no podem construir el futur», ha conclòs.

D'altra banda, Puigdemont ha dit que manté una bona relació amb la secretària general d'ERC, Marta Rovira. També ha lamentat que s'hagi trencat el contacte que havia arrencat amb el president d'ERC quan aquest va perdre el tercer grau penitenciari.