Puigdemont assegura que «no hi ha cap sentència» que l’obligui a deixar l’escó

Afirma que només són «els ciutadans» els que poden fer-li la petició de deixar de ser diputat

Carles Puigdemont a Hasselt, Bèlgica
Carles Puigdemont a Hasselt, Bèlgica | ACN

L'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, es mostra convençut que no deixarà el seu escó de diputat fins que la població així li demani. En aquest sentit ha recordat que ell va ser escollit com a cap de llista de Junts per Catalunya en una llista que «va obtenir un enorme suport».

El Parlament decidirà sobre els escons

Segons les seves paraules, només són «els ciutadans» els que poden fer-li la petició de deixar de ser diputat, a més, ha assegurat: «No hi ha cap sentència que ens obligui a deixar l'escó». Així ho ha dit en la conferència inaugural del curs de Dret Internacional i Europeu del PXL University College a Hasselt, Bèlgica, on ha estat.

Carles Puigdemont ha deixat clar, també, que en tot cas, serà el Parlament qui hagi de decidir sobre aquest aspecte, per un únic motiu, així ho estableix la llei. A més, l'expresident afirma que està «absolutament convençut» que el que farà la cambra serà protegir els seus membres, de la mateixa forma que «el poder judicial ha fet amb el jutge Llarena». De moment, però, no hi haurà cap ple fins a l'octubre.

Suspensió dels diputats processats per rebel·lió

Fa menys de dos mesos el Tribunal Suprem confirmava la suspensió de funcions públiques d'Oriol Junqueras, Jordi Turull, Raül Romeva i Jordi Sànchez que havia estat dictada abans pel jutge Pablo Llarena. D'aquesta forma, la justícia espanyola decidia que tots quatre havien de deixar l'acte de diputat, però el cert és que encara mantenen els seus escons al Parlament.

De fet, Carles Puigdemont s'aferra a ell de totes les formes que pot, com ha deixat clar aquest mateix dimecres. Fa uns mesos, just abans de la confirmació de la suspensió, Roger Torrent ja advertia que cap diputat seria obligat a renunciar. A més, afirmava que el Parlament no permetria certes coses en aquest tema.

«Qualsevol decisió que prenguem s'ha de basar en dues premisses irrenunciables. La primera és que no permetrem que s'alterin les majories parlamentàries per un jutge o per un tribunal, i la segona és que no farem cap renúncia a l'acta de cap diputat del Parlament de Catalunya», deia el president de la cambra, cosa que sembla que, de moment, encara es compleix.


Comentaris

envia el comentari