Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Puigdemont ha recalcat que està «a disposició» del Parlament

Puigdemont, contundent amb Sánchez: «El Govern mai tindrà cap senyor X d'una banda armada com els GAL»

Puigdemont ha recordat a Sánchez que Catalunya ha patit amb el terrorisme i ha lamentat que s'estigui «banalitzant» amb aquesta qüestió

Puigdemont ha recalcat que està «a disposició» del Parlament
Puigdemont ha recalcat que està «a disposició» del Parlament | Cedida

 

Carles Puigdemont s'ha volgut adreçar directament a Pedro Sánchez  des de Bèlgica, a qui li ha recordat que Catalunya ha patit amb el terrorisme i ha lamentat que s'estigui «banalitzant» amb el terrorisme.

«El govern català no té ni tindrà mai cap senyor d'una banda armada com els GAL, ni cap conseller condemnat per segrestar persones», ha assegurat, tot lamentant que el que està passant a Catalunya és que s'han empresonat «persones per organitzar un referèndum i això, a casa meva, defensar la democràcia, no és violència, és heroïcitat».

Puigdemont ha denunciat que s'estigui intentant «criminalitzar» l'independentisme i ha recordat que després de les càrregues de l'1-O es va actuar «pacíficament», com també quan l'estiu passat s'arrencaven llaços grocs dels carrers. «Som gent de pau», ha assegurat, tot apel·lant que les úniques armes seran «les paperetes i les urnes».

Sánchez, dràstic amb l'independentisme

Pedro Sánchez ha avisat aquest diumenge que actuarà des de l'executiu amb «serena fermesa» si l'independentisme «trenca la convivència» a Catalunya. També ha criticat que l'independentisme «doni lliçons de democràcia» i que, en canvi JxCat i ERC «no condemnin la violència», arran dels empresonaments de membres vinculats als CDR. «No hi haurà ni amnistia ni referèndum, cal que proposin coses que són a l’abast de la política», ha sentenciat el president en funcions del govern espanyol.

També et pot interessar...