rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMS DIES:

🍎 Sorteig d'un lot amb els millors productes ecològics dels supermercats BonPreu!

Puigdemont a Pedro Sánchez: «Parla amb el teu senyor Rajoy i tingueu el valor de reactivar l’euro-ordre»

L'expresident de la Generalitat ha contestat amb duresa una piulada del líder del PSOE
Pedro Sánchez i Carles Puigdemont, al Palau de la Generalitat | CatalunyaDiari.cat

 

Dies de sotracs per a Carles Puigdemont. L’expresident de la Generalitat i cap de llista de Junts per Catalunya, ha estat víctima de diversos revessos la setmana passada i ara ha tret a relluir la seva vessant més ofensiva.

 

En aquest context, el gironí ha optat per contestar taxativament a una piulada de Pedro Sánchez, a qui ha acusat de cenyir-se exclusivament a les ordres de Mariano Rajoy. Un president de l’estat a qui Puigdemont ha titllat «del teu senyor», referint-se al líder dels socialistes espanyols.

 

«Parla amb el teu senyor Mariano Rajoy»

Ha estat l’advertència de Puigdemont després d’un tweet on Pedro Sánchez assegurava que «estem veient com l’independentisme renuncia a governar a Catalunya» perquè «sobreposen els interessos d’un català pròfug al de tot el conjunt de catalans i catalanes».

 

Així, en clara al·lusió a Puigdemont, aquest no s’ha arronsat i ha tingut una contesta clara al líder socialista. D’aquesta manera, sense miraments, el gironí ha contestat, sense embuts, a Pedro Sánchez amb la següent etziba.

 

 

«Estimat Pedro, si vols parlar de pròfug com a mínim parla amb el teu senyor Mariano Rajoy i tingueu el valor de reactivar l’euroorde. Però dubto que prenguis alguna iniciativa atès que ets el primer polític ‘d’esquerres’ que, sumant, renúncia a governar. Política de 'paper maché'», ha dit Puigdemont.

La inhabilitació, tota una incògnita

La carrera política de Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i Jordi Sánchez —que va deixar el lideratge l’ANC, però és número 2 de la llista de Junts per Catalunya— podria tenir els dies comptats. Jordi Cuixart, per la seva banda, també seria instat a abandonar la tasca política.

 

El processament dels polítics i activistes catalans empresonats es complementaria, de forma automàtica, amb la inhabilitació del càrrec públic. Quelcom que, segons la legislació espanyola, se cenyeix a l'article 384 bis de la Llei d'Enjudiciament Criminal.


L’article, citat pel mitjà esmentat anteriorment, contempla: «Una ordre de processament i un decretat de presó provisional per un delicte comès per persona integrada o relacionada amb bandes armades o individus terroristes o rebels».

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris