Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Carles Puigdemont al Parlament Europeu (19-12-19)

L'acte de Puigdemont a Perpinyà trontolla: inquietud per una possible suspensió

El ministeri de l'Interior francès estaria intentant evitar la celebració de l'esdeveniment

Encara hi hauria dubtes  sobre si l'acte públic que Carles Puigdemont vol celebrar a Perpinyà  el pròxim 29 de febrer es podrà celebrar o no. Segons ha pogut informar la ràdio francesa a Barcelona, Equinox, corren molts rumors a la Catalunya Nord sobre problemes que s'estan trobant per a dur a terme aquest acte. Encara que per part de l'independentisme segueixi endavant amb els preparatius, seria el govern francès el que estaria posant bastons a les rodes

Tal com ha pogut fer públic Equinox, el ministeri de l'Interior francès s'hauria posat en contacte amb l'alcalde de la ciutat, Jean-Marc Pujol, per a 'aconsellar-li' que no deixessin celebrar el míting  que Puigdemont té preparat. Tot i això, Pujol s'ha negat  a seguir les directrius del govern francès, ja que hauria defensat el dret que té Puigdemont com a diputat europeu a fer actes públics. A més, a França estan en campanyes electorals municipals, i Jean-Marc no vol prendre els vots dels francesos catalanistes. 

A l'espera de l'aprovació dels plans de seguretat

Els permisos  per a poder realitzar aquesta trobada independentista han de ser acceptats per la Prefectura de Perpinyà, la qual depèn directament del ministeri de l'Interior. Des d'allà s'haurien d'acceptar les mesures de seguretat previstes que s'hagin establert per a les persones assistents —compten amb uns 100.000 assistents, gairebé la mateixa quantitat d'habitants de la ciutat de Perpinyà—. 

Fins al moment, els tècnics de la Prefectura de Perpinyà no han volgut reunir-se amb les persones responsables del Consell per la República, els quals són també organitzadors de l'acte. És la mateixa Prefectura la que ha de decidir si aquest míting suposa un perill per a tot el públic assistent, fet que comportaria la suspensió de l'acte. Tot i això, la Prefectura també té en compte que si se suspèn l'acte, es poden derivar  incidents vandàlics  per part de tots aquests milers d'assistents.

També et pot interessar...