Puigdemont podrà presentar-se a les eleccions europees

El PP i Cs van presentar una denúncia davant la Junta Electoral per intentar tombar la seva candidatura

Carles Puigdemont
Puigdemont podrà presentar-se a les eleccions europees | Cedida

El Jutjat del Contenciós-Administratiu 2 de Madrid permetrà a Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí presentar-se a les eleccionseuropees. Tomba, d'aquesta manera la decisió de la Junta Electoral Central de vetar la seva candidatura. Ho ha fet només després de demanar el criteri de la Fiscalia, que va informar a favor que es permetés als tres polítics fugits a Brussel·les concórrer, i que cinc magistrats del Suprem li indiquessin que, tot i no ser competents, en la seva opinió , poden ser candidats.

Carles Puigdemont, candidat a les eleccions europees

El Partit Popular i Ciutadans van presentar una denúncia davant la Junta Electoral Central per intentar tombar la candidatura de Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí a les eleccions europees, al·legant que els tres no estaven residint a Espanya i, per tant, no podien participar de les eleccions que es duran a terme el pròxim 26 de maig. 

Davant d'aquest cas, el citat jutjat de Madrid va decidir elevar-lo per «no entrar en contradiccions», tanmateix, el Tribunal Suprem ha procedit a retornar el cas al Jutjat del Contenciós-Administratiu 2 perquè siguin ells els qui decidissin sobre la candidatura europea de Lliures per Europa que encapçala Puigdemont, juntament amb Comín i Ponsatí.

Ara ha sortit a la llum la decisió final que aporta bones notícies per l'expresident i els exconsellers, ja que finalment tant Carles Puigdemont com Clara Ponsatí i Toni Comín poden presentar-se a les eleccions europees. En aquest sentit, Puigdemont s'ha mostrat satisfet amb el resultat: «Que abandonin tota esperança els que creguin que ens venceran retorçant el dret» i ha demanat a la ciutadania que el voti.

Per la seva part, segons van anunciar durant una roda de premsa a Brussel·les, l'advocat de Puigdemont, Gonzalo Boye, estudiarà «tots els escenaris» per veure si finalment interposen una querella per exigir responsabilitats davant d'aquests fets, els quals consideren «greus».


Comentaris

envia el comentari