Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El polític i eurodiputat Carles Puigdemont, durant la presentació del seu llibre 'M'explico'

Puigdemont podrà seguir usant de moment la marca 'JxCat' a l'espera del judici

El jutge només ha desestimat les cautelars

El polític i eurodiputat Carles Puigdemont, durant la presentació del seu llibre 'M'explico'
Carles Puigdemont, en una imatge d'arxiu. | Catalunya Diari

El titular del jutjat de primera instància número 3 de Barcelona ha rebutjat imposar mesures cautelars a Junts per Catalunya, que podrà seguir usant aquesta marca a l'espera del judici entre el PDeCAT i els afins a Puigdemont. El jutge no entra en el fons de la qüestió i, per ara, permet l'ús de la marca 'Junts' fins que se celebri el judici que ha de determinar a qui pertany la marca entre el PDeCAT, que haurà d'assumir els costos de la vista ja celebrada, i el partit de Carles Puigdemont.

Fonts de l'executiva del Partit Demòcrata han subratllat a Catalunya Diari que la resolució de la jutgessa és «provisional» i que s'havia de decidir l'aplicació o no de les cautelars atesa la proximitat de les eleccions. A més, han apuntat que el plet imposat pel PDeCAT seguirà endavant i que tenen «plena confiança en la Justícia» perquè «hores d'ara tothom sap de quina manera es va produir el canvi de titularitat de la marca 'Junts'».

El PDeCAT es prepara per a les eleccions

Aquest dilluns al vespre, el PDeCAT reunirà el seu Consell Nacional, òrgan principal del partit entre congressos, per definir la convocatòria de les eleccions primàries al partit. D'aquesta manera, la formació escollirà el seu cap de cartell per als pròxims comicis al Parlament de Catalunya. Fonts de la formació han apuntat a Catalunya Diari que des del PDeCAT han constatat que Junts per Catalunya ja fa la seva i que els de Carles Puigdemont «han decidit anar-se'n» i actuar com un partit independent.

«Nosaltres no ens hem mogut i iniciem el procés natural davant d'unes eleccions, que és el de convocar primàries», indiquen des del partit a aquest mitjà. L'acord amb Junts per Catalunya, que només admetia que s'integressin a les seves llistes noms del PDeCAT a títol individual, està descartat, de manera que la formació començarà aquest dilluns 5 d'octubre el camí per escollir candidat.

A hores d'ara, totes les travesses apunten a un nom: la consellera d'Empresa fins fa poques setmanes, Àngels Chacón. La pròxima candidata del PDeCAT lluitarà per mantenir la quota de representació al Parlament de Catalunya i esdevenir clau en la definició de majories de la pròxima legislatura.