Puigdemont podria fer campanya per al 21-D amb ajuda d'hologrames

L'estratègia va ser utilitzada pel líder de la França Insubmisa durant la campanya presidencial

Puigdemont estudia com desenvolupar la campanya electoral
Puigdemont estudia com desenvolupar la campanya electoral | CatalunyaDiari.cat

L'estat d'exili de Carles Puigdemont dificulta la seva presència en la campanya electoral. El president, conscient que la Llei electoral li permet aferrar-se al «principi d'igualtat», però coneixedor que tan bon punt posi els peus a Catalunya es farà efectiva la seva ordre de detenció, està analitzant alternatives que li permetin desenvolupar la seva estratègia amb normalitat, sense poder ser capturat.

Ja es va fer a França

Una d'elles, segons informa 'El Nacional', és la de reeditar la utilitzada pel líder de la França Insubmisa, Jean-Luc Mélenchon, qui va innovar oferint els seus mítings a través d'hologrames. La tècnica, usada en la campanya presidencial, buscava la fórmula per presentar discursos a diferents localitzacions, de manera simultània, com va fer a Dijon, Nantes, Clermont-Ferrand, Montpeller, Grenoble, Nancy i l'illa de Reunió.

Amb aquesta tècnica, Puigdemont podria mantenir la seva estada a Bèlgica, aprofitant que la seva situació processal no li impedeix ser candidat a les eleccions, i desenvolupar les seves intervencions electorals des de Brussel·les, evitant així que la justícia espanyola pugui executar l'ordre de crida i cerca que recau sobre el president.

Picada d'ull a Star Wars

Com si es tractés d'una estratègia de futur, Puigdemont reeditaria una de les escenes més emblemàtiques de la mítica saga Star Wars. En ella, la princesa Leia era reproduïda, en forma d'holograma, pel robot R2D2, llençant un missatge al jedi Obi-Wan Kenobi, demanant-li ajuda. Amb Puigdemont, es donaria una subtil metàfora del president demanant el suport dels catalans.

Incomoditat dels més tradicionals

Aquesta alternativa compta amb un bon nombre de crítiques dins del mateix partit, on es considera que l'estratègia té altes probabilitats de no ser efectiva. L'elevat pressupost que implicaria, la complexitat tècnica i els possibles errors que podrien aparèixer són els principals arguments dels qui són menys favorables a acceptar aquesta via de campanya.

Aquests detractors proposen opcions més tradicionals, com serien les pantalles gegants i les emissions en vídeo-conferència que permetessin al president poder realitzar les seves conferències d'una manera més econòmica, a la vegada que utilitzant uns mecanismes molt més segurs en matèria de fiabilitat.

Fórmules per als debats

El sector més estratègic de Puigdemont, format per Elsa Artadi, Jaume Clotet i Josep Rius, és l'encarregat de plantejar aquestes estratègies de campanya, amb les quals es confia poder desenvolupar-la amb normalitat, utilitzant les propostes més viables i favorables, que evitin que l'estada a Brussel•les afecti negativament el resultat de les votacions.

Per això, els membres d'aquest equip són els encarregats de plantejar les estratègies que impedeixin que Junts per Catalunya es ressenti que el seu líder sigui a Bèlgica, pel que es troben analitzant altres situacions on puguin aparèixer conflictes d'aquesta mesura, com també passarà en el moment que arribin els debats electorals.


Comentaris

envia el comentari