Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Puigdemont

Puigdemont «està preparat» per afrontar l’euroordre després de la sentència de l’1-O

La Plataforma UE-Catalunya convocarà «una acció» a l'Eurocambra quan el Suprem resolgui i convidaran els eurodiputats a «formar part» de les concentracions a Catalunya

Carles Puigdemont assegura estar preparat per enfrontar l'euroordre
Carles Puigdemont assegura estar preparat per enfrontar l'euroordre | CatalunyaDiari.cat

 

L'expresident Carles Puigdemont espera l'euroordre «immediatament» després de la publicació de la sentència de l'1-O. «Estem preparats», ha afirmat en una atenció als mitjans després de participar en la primera reunió de la Plataforma Diàleg UE-Catalunya d'aquesta legislatura. 

Per altra banda, l'eurodiputada d'ERC, Diana Riba, ha avançat que des d'aquesta plataforma convocaran «una acció» a l'Eurocambra quan el Tribunal Suprem resolgui el cas de l'1-O  i convidaran els eurodiputats a «formar part» de les concentracions a Catalunya.

A banda de la imminent sentència del Suprem, Riba ha assegurat que la situació dels eurodiputats independentistes electes sense escó a l'Eurocambra «preocupa molt» a la plataforma i discutiran aquesta qüestió en futures reunions.Puigdemont, Toni Comín, i el líder d'ERC, Oriol Junqueras, estan a l'espera que el Tribunal de Justícia de la UE resolgui sobre el seu cas. A la trobada d'aquest dimarts al Parlament Europeu han participat una vintena d'eurodiputats de fins a cinc grups polítics i provinents d'una desena de països diferents, segons ha explicat Riba.

Quan sortirà la sentència?

El tribunal ha assenyalat el pròxim 14 d'octubre com a data límit per fer pública la dispositiva, però abans, aquest dijous, la Sala Penal del Tribunal Suprem es convertirà en l'escenari on tindrà lloc la reunió definitiva sobre el judici de l'1-O. I és que, tal com recull 'La Vanguardia',  està previst que arran d'aquesta trobada surti a la llum la sentència final del litigi del procés.

Amb tot, està previst que el fallo definitiu s'emeti o bé el divendres 11, o bé el dilluns 14, i el que marcarà la data definitiva serà el consens sobre quant de temps s'ha d'allargar la condemna. Un cop tots els magistrats hagin arribat a un acord, només serà necessari que anunciïn la seva data de publicació. Segons 'Rac1', però, tot sembla indicar que el dia D serà dilluns vinent, ja que no es preveu que la sentència s'emeti durant la vigília del 12 d'octubre.

Cal destacar, però, que el pròxim dilluns 14 està previst que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea celebri una vista on es decidirà quelcom sobre la immunitat de Junqueras, esdeveniment que determina en gran manera el fet que el Suprem vulgui publicar la condemna com més aviat millor.

També et pot interessar...