Puigdemont, sobre la caducitat del seu DNI: «Em crearà problemes administratius»

L'expresident de la Generalitat afirma que la seva situació «és provisional» i que no creu que mai «deixi d'estar en situació de regularitat»

L'expresident Carles Puigdemont podria veure perillar la seva estada a Bèlgica | CatalunyaDiari.cat

Carles PuigdemontBèlgical'expresident de la Generalitat ha admès la seva estada a Waterloo es pot veure compromesa. 

La caducitat del seu document d'identitat i del seu passaport, «un any o un any i mig després», podria trastocar els seus plans per continuar vivint en la ciutat belga. «És evident que això crearà uns problemes administratius pràctics», afirmava Puigdemont.

Confia a mantenir una situació de regularitat

Puigdemont, tot i això, recorda que ara mateix es troba en situació regular, i que com que no té cap euroordre vigent, té llibertat de moviment per tot l'espai Schengen, menys a Espanya. El líder del PDeCAT explica que administrarà «les circumstàncies en les quals em trobi en cada moment»

Puigdemont creu que podrà seguir vivint a la 'Casa de la República' | CatalunyaDiari.cat

 

El polític independentista es mostrava contundent: «Mai deixaré d'estar en situació de regularitat». Creu que la seva situació administrativa és «provisional» i confessa que «cada dia m'aixeco pensant que aquest serà el meu últim dia en l'exili».

Explica també que no es veu com un pròfug, ja que «és algú que no se sap on és i quan la justícia l'ha requerit ha fugit», justifica afirmant que «la justícia espanyola sap on visc. El Tribunal de Comptes m'envia les notificacions aquí».

«La declaració d'independència va ser vàlida» 

En aquesta mateixa entrevista, l'expresident català ha reiterat que el Govern no va cometre cap acte delictiu: «Declarar la independència pot ser il·legal, però il·legal no és delicte».

A més, ha volgut donar novament força política a la declaració d'independència del 27 d'octubre de 2017. Segons ell aquesta «va ser vàlida, feta per un Parlament legítim, democràticament escollit». Ha recordat que aquesta «no ha estat rectificada per un nou Parlament» posteriorment. «Hi ha una fita i està realitzada. La parlamentarització de la independència ja està feta», assenyala.

  


Comentaris

envia el comentari