Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Puigdemont es torna a proposar per ser investit president

L’expresident ha assegurat que «sempre» estarà a disposició del Parlament per tornar a ser titular de la Generalitat

Puigdemont es reitera per ser investit president de Catalunya | Robert Boons

 

Carles Puigdemont ha reafirmat que «sempre» estarà a disposició del Parlament per tornar a convertir-se en president. L’expresident català es va reunir aquest passat dimecres amb l’alcalde de Dublín, Nial Ring. Allà va declarar que estaria d’acord amb ser envestit president si abans que acabes aquesta legislatura es celebres un ple d’investidura amb ell com a protagonista.

Si aquesta hipòtesis es fes real, Puigdemont creu que  «seria una senyal de respecte a la democràcia per part de l’Estat espanyol, permetent que el candidat que el Parlament de Catalunya volia investir, finalment fos investit».

  • Temes relacionats: Carles Puigdemont: «Tindré paciència fins a la sentència»

Un any de la investidura fallida

Cal recordar, que fa justament  un any de la convocatòria, i posterior suspensió, d’un ple al Parlament que havia d’investir a Puigdemont com a president, tot i que ja es trobava a l’estranger des de finals d’octubre de 2017.

El 21 de desembre de 2017 s’havien celebrat a Catalunya unes eleccions autonòmiques forçades que van acabar amb una coalició dels partits independentistes per aconseguir la majoria absoluta i treure-li el poder al partit més votat, que va ser Ciutadans amb Inés Arrimades al capdavant. Finalment, el nou president del Parlament, Roger Torrent (ERC), va optar per no desobeir les advertències judicials de l’estat i finalment no es investir a Puigdemont a distància.

Junts per Catalunya demana la restitució Puigdemont

El grup polític Junts per Catalunya ha penjat a les seves xarxes socials un vídeo amb el lema ‘Hi érem, hi som, hi serem’ on asseguren que «la decisió correcta era i és investir al president Puigdemont» ja que així «ho havia decidit la ciutadania a les urnes el 21 de desembre i ho havia acordat la majoria parlamentaria independentista».

Denuncien al vídeo que «l’estat no ha acceptat el resultat de les urnes» malgrat «els intents de les forces independentistes d’obrir un escenari de diàleg i una negociació per trobar sortida política al conflicte».

Finalment els diversos diputats de Junts per Catalunya  apel·len «a les forces de la majoria independentista, a tots i totes les democràcies, a treballar per restituir el president del 1-O i per restaurar la dignitat i els drets que l’Estat ens ha manllevat aquest any».