rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG:

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!

Puigdemont proposarà Jordi Sánchez com a president

Aquest pas el vol fer després de ser investit a Brussel·les de manera simbòlica
Imatge d'arxiu de Jordi Sánchez | CatalunyaDiari.cat

 

Carles Puigdemont designarà Jordi Sánchez, actual número dos de Junts per Catalunya, com a candidat a la presidència de la Generalitat, segons ha publicat 'La Vanguardia'. Segons el rotatiu, el pla consisteix a investir Puigdemont de manera simbòlica la pròxima setmana a Brussel·les i, posteriorment, donar un «pas endarrere» i designar a Sánchez.

Cal recordar que l'expresident de l'Assemblea Nacional Catalana i actual número dos del partit liderat per Puigdemont, es troba empresonat a Soto del Real des del passat 16 d'octubre, com és el cas del president d'Òmnium Cultura, Jordi Cuixart. 

 

El jutge del Tribunal Suprem que instrueix la causa de l'1-O, Pablo Llarena, ha desestimat, en més d'una ocasió, alliberar-los, malgrat que Sánchez ha estat escollit diputat al Parlament a les passades eleccions del 21-D. 

 

I és que Llarena segueix al·legant que existeix risc de reiteració delictiva, per la qual cosa, de no permetre la seva excarceració, la investidura podria veure's de nou bloquejada. Tanmateix, una de les condicions d'ERC per accedir a aquest acord és que el president ‘executiu’ a Catalunya no tingui comptes amb la justícia, suposat que no es compliria en aquest cas.

El Parlament rebutja la reforma de la llei de presidència 

D'altra banda, la mesa del Parlament ha rebutjat aquest dimarts, 20 de febrer, la sol·licitud de Junts per Catalunya de modificat la llei de la presidència, amb l'objectiu de poder investir a distància Carles Puigdemont, qui està a Bèlgica des del passat mes d'octubre. I és que ha demanat un informe dels lletrats per saber si la reforma contravé les mesures cautelars dictades pel Tribunal Constitucional sobre la investidura.

 

Segons el partit liderat per Carles Puigdemont, el canvi consistia a crear un Consell de la República presidit per Puigdemont des de Brussel·les, i un altre a Catalunya on s’hauria d’investir un president de la Generalitat i nomenar un Govern.

 

 

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris