Puigdemont, sobre la moció a Rajoy: «Si fóssim de venjança, avui ja ens donaríem per satisfets»

L'expresident català va referir-se a la sortida de Rajoy, un dels seus grans adversaris polítics

Rajoy i Puigdemont a la Moncloa
Rajoy i Puigdemont a la Moncloa | CatalunyaDiari.cat

Carles Puigdemont aprofita la mínima ocasió per carregar contra els seus enemics polítics. L’expresident de la Generalitat s’ha postulat des del seu exili, com un dels enfants terribles de Rajoy i del seu seguici. Per això mateix, el cap de files de Junts per Catalunya va optar per referir-se ahir a la moció que va tombar l’executiu de Rajoy.

No va voler fer, però, llenya de l’arbre caigut. El mateix Puigdemont va tenir una reacció dominada en tot moment per la lògica i la serenitat recordant: «Si nosaltres fóssim de venjança, avui ja ens podríem donar per satisfets». Tot i això, el gironí va remarcar: Però com que som de justícia, avui encara no podem celebrar res. Ens queda una llarga lluita i un llarg camí per vèncer les injustícies, que són moltes i persistents».

Els qualifica «d’amos i senyors dels ressorts de l’Estat»

Ben diferent va ser la seva reacció en veure que Quim Torra es querellaria contra Mariano Rajoy i Soraya Sáenz de Santamaría per prevaricació. La notícia, que va sortir a la llum minuts després de l’efectuació de la moció a Rajoy, va sorprendre un Puigdemont que no va dubtar en afegir-hi la seva crítica.

«Ben fet», va comentar sobre l’acció judicial presa pel nou president de la Generalitat, Quim Torra, mentre afegia: «Els qui fins fa unes hores encara eren els amos i senyors dels ressorts de l'Estat hauran de retre comptes, encara que haguem de tenir molta paciència per veure-ho, dels seus abusos i violacions de drets».  

Puigdemont durant la manifestació a Brussel·les
Puigdemont durant la manifestació a Brussel·les | CatalunyaDiari.cat

 

Quim Torra es querella contra Rajoy i Santamaría per prevaricació

Quim Torra va presentar una querella contra l'expresident del govern espanyol, Mariano Rajoy, així com per la seva vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaria, per un delicte de prevaricació per omissió.

El president de la Generalitat va presentar aquest recurs davant la Sala Penal del Tribunal Suprem, com a conseqüència de la negativa a publicar al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) el decret del 19 de maig, de nomenament del vicepresident del Govern i dels consellers i conselleres dels departaments de la Generalitat.


Comentaris

envia el comentari