Puigdemont reclama a Pedro Sánchez que reconegui Catalunya com a Nació a la taula de diàleg

Ho veu imprescindible per poder «avançar»

Carles Puigdemont a l'escenari del gran acte convocat a Perpinyà el 29 de febrer de 2020
Puigdemont demana un gest a Sánchez perquè el diàleg avanci | cedida

Carles Puigdemont ha volgut fixar quina hauria de ser el primer gest del govern espanyol en la pròxima reunió de la taula de diàleg perquè aquesta no s'encalli. Per l'expresident de la Generalitat, l'executiu de Pedro Sánchez ha de fer un «primer pas importantíssim» i aquest ha de ser «el reconeixement de Catalunya com a nació». 

Per Puigdemont, aquest fet «obriria les portes a continuar avançant» en les pròximes trobades entre el govern central i el català. Ha afirmat, en una entrevista a France Press, que ara mateix «la forma més clara que tots puguem tenir confiança d'una taula on anem amb molt escepticisme, és que hi hagi avenços concrets». 

Suport de Quim Torra

L'agència de comunicació francesa remarcava com, tot i viure a Bèlgica, Puigdemont continua sent «una figura de referència del moviment independentista». En aquest sentit, el veu com el principal defensor d'aquest «escepticisme» amb el diàleg entre governs, punt de vista també defensat per Quim Torra. Precisament, el president de la Generalitat coincidia amb la idea del seu predecessor «d'avançar» i en el fet que «avançar significa concretar».

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari