Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
L'eurodiputat Carles Puigdemont en un missatge emès el dia de Sant Jordi de 2020.

Puigdemont recorda la lectura com a ajuda durant la seva estada a la presó de Neumünster

L'eurodiputat de JxCat ha publicat un missatge a les xarxes socials

L'eurodiputat de Junts per Catalunya i expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha emès un missatge que ha penjat al seu compte de YouTube aquest dijous, 23 d'abril, al matí, en motiu de la diada de Sant Jordi. Puigdemont  ha enaltit aquesta diada i al fet que serà «especial per a tots nosaltres; tots recordarem què vam fer el Sant Jordi del confinament».

Puigdemont ha destacat com «des de fa molts anys, Catalunya es dona les mans amb els llibres i les roses» i s'ha referit al país dient que «prefereix el poder de les paraules que el de la força».

L'expresident de la Generalitat recorda la seva estada a la presó

En unes paraules de tall eminentment cultural, Carles Puigdemont ha lloat el món de la literatura, habitual gran protagonista de la diada de Sant Jordi. Però també ha tingut un record per una de les etapes més dures de la seva trajectòria a l'exili, des que va abandonar Catalunya el 29 d'octubre de 2017. «Recordaré tota la vida la llum que em va portar la poesia, però no només la poesia, els dies que vaig estar a la presó d'Alemanya», ha explicat.

«Sense literatura les coses es fan més difícils», ha dit Puigdemont, que ha explicat que a la seva residència de Waterloo, a Bèlgica, té desenes de llibres que li fan arribar a mode d'obsequi. A més, ha fet un esment especial a un llibre que Puigdemont sosté a les mans en el vídeo:  'Girona, un llibre de records', l'obra escrita per Josep Pla el 1952 que versa sobre la ciutat de la qual Puigdemont va ser alcalde entre 2011 i 2016.