rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG:

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!

Puigdemont recorda a Juncker que el suport de Rajoy a Catalunya és del «8,5% dels vots»

El president de la Comissió Europea ha defensat que Rajoy té «ampli suport» a Europa
Tuit de Carles Puigdemont dirigit al dirigent europeu Juncker | Twitter / @KRLS

 

El president Carles Puigdemont ha recordat al president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, que a Catalunya el partit de Mariano Rajoy té un suport del «8,5% dels vots». En una entrevista a El País, aquest diumenge, Juncker afirma que les autoritats catalanes «no han de subestimar l’ampli suport que Rajoy té a tota Europa».

 

En un missatge a Twitter Puigdemont li respon que, «d’acord amb Juncker, Rajoy té molts de suports a Europa per les seves polítiques a Catalunya». I es pregunta si el president de la Comissió Europea «respecta els vots i l’opinió dels ciutadans europeus?», en referència en aquest cas als catalans.

Juncker creu que el 21-D serà el moment de «restablir la normalitat» a Catalunya

El president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, ha afirmat que les eleccions del 21 de desembre a Catalunya haurien de ser «el moment de restablir la normalitat» al país. «El 21 de desembre és el dia a partir del qual tot podria, hauria de millorar», afegeix en una entrevista a ‘El País’.

 

A més, diu que «hi ha d’haver diàleg» com a millor mesura que «l’ús de la força», però alhora ha deixat clar que ell no farà crides al diàleg o a la mediació. «És el govern espanyol qui ha de posar ordre a casa seva», remarca.

 

Juncker no concreta quin seria el seu posicionament si l’independentisme guanya els comicis del 21D. De fet, admet que no està clar si hi ha «majoria» favorable a un estat propi a Catalunya. El dirigent luxemburguès s’ha limitat a desitjar «que Espanya faci servir tota la seva força i intel·ligència per a encaminar tot això cap a un final feliç o com a mínim acceptable».

No obstant, reitera que mai serà «favorable a l’ús de la força». De fet, el president de la Comissió revela que tot i donar total suport a la posició del govern Rajoy, «en privat» li va traslladar «crítiques» pel «moment policial de l’1-O».

 

Durant l’entrevista, Juncker es mostra favorable a les tesis de l’executiu espanyol perquè està «a favor de qui respecta la llei». Alhora, destaca que a Brussel·les «Catalunya és una gran, una enorme preocupació», i afirma que la situació actual «és un desastre», perquè, «ha enrarit l’atmosfera política, ha generat una fractura interna en la societat espanyola i en la catalana». El líder de la Comissió creu que, «el nacionalisme és verí», però no creu que, «nacionalisme i populisme siguin exactament el mateix».

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris