IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Puigdemont renuncia a la pensió d'expresident i s'acull al sou de diputat

El president no accepta el seu cessament i reivindica el «govern legítim»

Carles Puigdemont ha decidit renunciar a la seva pensió d'expresident
Carles Puigdemont ha decidit renunciar a la seva pensió d'expresident | CatalunyaDiari.cat

Carles Puigdemont ha decidit no acollir-se a l'estatut d'expresident de la Generalitat i cobrar així la pensió que li correspondria, que estaria entorn dels 112.000 euros. El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, havia dictat una instrucció per la qual demanava que se l'informés en el termini de deu dies hàbils si decidia acatar el 155 i adquirir el nou estatus.

No obstant això, segons informa 'El Nacional', el president de la Generalitat ha respost que no acceptava que hagi estat cessat i ha reivindicat el «govern legítim». D'aquesta manera no s'acull al dret que preveu que pugui cobrar una assignació corresponent al 80% del salari que estava cobrant com a president durant un mínim de quatre anys. Tot i renunciar-hi, seguirà tenint «el reconeixement, atenció i suport deguts, d'acord amb les funcions i responsabilitats exercides».

Pensions per a tot el govern

En haver renunciat a la seva pensió com expresident, Puigdemont es donarà d'alta al Parlament per poder cobrar el sou base com a diputat al qual havia renunciat en ser escollit president. Això mateix faran els consellers Jordi Turull i Josep Rull, ja que ells si van decidir conservar el seu escó i poden cobrar el sou base fins a la constitució del nou parlament. En el cas d'Oriol Junqueras i la resta de consellers, que com Puigdemont van renunciar al seu escó quan van entrar al Govern, si haurien decidit acollir-se a la pensió que els hi correspon.


Comentaris

envia el comentari