Puigdemont resideix en un apartahotel per 60 euros la nit

Ubicat en la ciutat universitària de Lovaina, es tracta d'un edifici amb instal·lacions senzilles i austeres
El menjador de l''Ambassador Suites' | Cedida

 

L’estada de Carles Puigdemont i els cinc consellers cessats, residents a Bèlgica, continua sent notícia, i no només pels moviments polítics que desenvolupen des de la distància. Com informa ‘El Mundo’, els exmembres del Govern s’han estabilitzat en una residència fixa, després que el jutge demanés una direcció on estiguessin localitzables, per tal de deixar-los en llibertat.

Com comenten les fons del mitjà esmentat, tots sis es trobarien a les habitacions de l’’Ambassador Suites’, un apartahotel de la ciutat de Lovaina, coneguda pel seu ambient universitari. Una residència austera, en comparació a les que havien gaudit fins el moment, a causa de la limitació pressupostària, doncs alguns d’ells van marxar a Brussel·les amb poc més de 1.000 euros.

 

L’establiment, amb un preu de 60 euros cada nit, compta amb una «neteja de les habitacions i el lavabo millorables», tal com expliquen els mateixos usuaris a les webs de referència. És un edifici petit, amb poques zones comuns i una màquina de ‘vending’. Els apartaments compten amb cuina, menjador, lavabo i dormitori.

 

La màquina de vending de l'Ambassador Suites' | Cedida

 

Obligats a l’estabilitat

Després dels moguts inicis que van tenir els membres del Govern cessat, que van arribar a passar per cinc allotjaments en els deu primers dies per evitar la premsa, la decisió judicial els va canviar la seva estratègia. Les mesures cautelars, en les quals els obligaven a facilitar un telèfon i una direcció on ser localitzables, els van obligar a quedar-se en una residència fixe.

 

Va ser en aquell moment quan van decidir utilitzar aquest apartahotel com a punt de referència, en el qual la Policia belga ha col·locat un guardaespatlles, per motius de seguretat. A més, Puigdemont i la resta de polítics catalans han d’informar, cada dia, on estaran durant els diferents horaris, pel tal de poder tenir accés a ells quan sigui necessari.

 

Habitació de l''Ambassador Suites' | Cedida