TENS TELEGRAM?

Ara t'enviem les últimes hores al Telegram! Clica aquí!

Puigdemont sabrà si l'extraditen a Espanya el 17 de novembre

Així ho ha determinat la justícia de Bèlgica
Carles Puigdemont durant la roda de premsa a Brussel·les | CatalunyaDiari.cat

 

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont i els consellers que es troben amb ell a Bèlgica, hauran de comparèixer el divendres 17 de novembre davant la Cambra del Consell de Brussel·les perquè aquesta decideixi si finalment aproven la petició de transferència a Espanya de tots ells per ser jutjats per rebel·lió, sedició i altres delictes. Ahir, tant el president català com els consellers, van ser interrogats i posats en llibertat amb mesures cautelars després de declarar durant hores davant d'un jutge d'instrucció a Brussel·les.

Segons avança 'La Vanguardia', la cita s'ha fixat per les 14 hores i seria la primera vista de Puigdemont i els consellers davant la jurisdicció belga, després de l'interrogatori d'ahir. La Cambra del Consell de Brussel·les, situada sota l'autoritat del tribunal de primera instància flamenc de la capital belga, tenia un termini màxim de 15 dies després de la compareixença davant del jutge d'instrucció per reunir-se.

 

L'entorn de Carles Puigdemont explicava ahir a la tarda que «confianven en la justícia belga», a diferència de l'espanyola. La defensa dels advocats dels consellers cessats i del mateix president Puigdemont, que han estat en contacte permanent amb la fiscalia belga durant les últimes jornades, s'ha basat en l'argument que van haver d'abandonar l'estat espanyol per por a que «es vulneressin els seus drets fonamentals».

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris