Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Puigdemont

Puigdemont, a favor del 'sí' a Sánchez si és una «estratègia unitària» amb ERC

El líder de JxCat demana que hi hagi un retorn a la 'unitat de l'independentisme'

Puigdemont
Puigdemont reclama una estratègia unitària entre els partits independentistes | CatalunyaDiari.cat

 

Després que JxCat promogués el 'no' a Pedro Sánchez durant l'últim debat d'investidura i ERC optés per una abstenció, Carles Puigdemont aposta, a diferència del que ha passat ara, perquè els partits independentistes votin en bloc al setembre  quan es produeixi un nou intent d'investidura del candidat socialista.

En declaracions a 'Catalunya Ràdio', el líder de JxCat ha defensat que «no està fora de lloc ni rebutjar la investidura ni donar-li suport» sempre que les dues coses «hagin estat analitzades i s'emmarquin en una decisió estratègica sobre allò que més ens convé en aquest camí que tots estem d'acord en recórrer». És per això que l'expresident de la Generalitat reclama una «estratègia unitària». Puigdemont ha assenyalat que hi ha una diferència abismal entre PP i PSOE, però que pel que fa a Catalunya només es diferencien en el llenguatge.

Calvet afirma que JxCat votaria 'sí' a la investidura si l'acord entre PSOE i Podem inclou el diàleg amb el Govern
Calvet afirma que JxCat votaria 'sí' a la investidura si l'acord entre PSOE i Podem inclou el diàleg amb el Govern | Cedida

 

JxCat avalarà a Sánchez si l'acord amb Podem inclou un diàleg amb Catalunya

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha afirmat aquest dimarts que  JxCat votaria 'sí' a una investidura del candidat socialista Pedro Sánchez, si l'eventual acord programàtic al qual arribaran amb Podem  inclogués el diàleg amb el Govern català.

Calvet ha destacat que JxCat està «en disposició d'afavorir un govern que respongui a les lògiques electorals que van sortir el 28 d'abril on el PSOE va guanyar i hi ha un partit d'esquerres que es diu Podem que pot donar-li suport». Ha argumentat que en la mesura en la qual les dues forces es puguin posar d'acord en un pacte programàtic que doni una resposta al que passa a Catalunya «JxCat hi podrà estar d'acord».

Per a Calvet, les paraules de Puigdemont van en la mateixa línia que el partit --que va optar pel 'no' en les dues votacions de la investidura--: que es constitueixi un Govern central amb suficient força i estabilitat per donar resposta a les necessitats de la ciutadania i «que afronti amb fortalesa el diàleg amb Catalunya».

També et pot interessar...