Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Puigdemont critica la «indecència» de Sánchez per «riure's» de la vaga de fam

Al fundador de la Crida no li han agradat les darreres declaracions del president espanyol, que ha assegurat que els independentistes no s'han posat d'acord ni tan sols amb aquesta acció de protesta

Carles Puigdemont ha titllat Pedro Sánchez d'indecent per bromejar amb la vaga de fam
Carles Puigdemont ha titllat Pedro Sánchez d'indecent per bromejar amb la vaga de fam | CatalunyaDiari.cat

 

Pocs dies abans de la celebració del Consell de Ministres a la Llotja de Mar de Barcelona, l'ambient polític no està sent gaire calmat. Més enllà de la polèmica sobre si una reunió com aquesta s'hauria de celebrar a la ciutat comtal just el dia 21 de desembre, quan fa un any de les eleccions convocades després de l'aplicació de l'article 155, aquestes darreres hores han estat en boca de tothom unes polèmiques paraules de Pedro Sánchez sobre la vaga de fam, que han fet reaccionar també Carles Puigdemont. 

Més notícies relacionades: «Sánchez avisa Torra que actuarà amb contundència si es vulnera la llei»

«Aquest home té la indecència de riure's de la vaga de fam»

En concret, el cap de l'executiu espanyol ha assegurat que l'independentisme està travessant una etapa de gran divisió, posant com a exemple que les formacions sobiranistes no s'han posat d'acord ni tan sols per impulsar una vaga de fam conjunta dels presos independentistes. Sánchez feia referència al fet que, ara per ara,  cap pres vinculat a Esquerra Republicana (ERC) s'ha unit a l'acció de protesta. 

Unes paraules que no han agradat al líder de Junts per Catalunya (JxCat)  i fundador de la Crida Nacional per la República, que ha titllat el socialista d'indecent per «riure's» de la vaga. «Aquest home és molt poc seriós. No té majoria, no té pressupostos, no té projecte,  el seu partit acaba de rebre una rebregada a Andalusia», ha destacat Puigdemont, que ha lamentat que Sánchez tingui «la indecència de riure's d'una vaga de fam que denuncia l'incompliment de la llei». 

Sánchez entèn com una obligació mantenir bones relacions amb Torra
Sánchez entén com una obligació mantenir bones relacions amb Torra | Gtres

[predef]diari-de-catalunya-87[/predef]

Sánchez veu necessari mantenir una bona relació amb Torra

El president Sánchez ha pronunciat les seves comentades paraules durant una trobada informal amb periodistes al palau de la Moncloa, durant la qual no ha aclarit, però, si es reunirà amb Quim Torra a Barcelona el pròxim divendres. El president s'ha limitat a destacar que, com a cap de l'executiu,  té l'obligació de mantenir bones relacions amb Torra,  encara que ha reconegut que no és el millor interlocutor a Catalunya.