Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Puigdemont

Puigdemont: «Si Pedro Sánchez envia un interlocutor, li obriré la porta»

L'expresident es mostra disposat a negociarla investidura amb el PSOE si no s'evita parla d'un possible referèndum pactat

Puigdemont
Carles Puigdemont disposat a dialogar amb representants del govern espanyol | CatalunyaDiari.cat

 

Un cop passades les eleccions generals, continua en l'aire si Pedro Sánchez podrà ser investit amb el vot a favor o l'abstenció dels partits independentistes catalans. En aquest sentit, Carles Puigdemont ha obert la porta a parlar-ne amb algun interlocutor enviat pel PSOE, sempre que no s'eviti tractar qualsevol tema, incloent-hi un referèndum d'autodeterminació. 

L'expresident afirmava, en una entrevista a 'El Nacional, que si «Pedro Sánchez ens proposa un referèndum d’autodeterminació, com li podem dir que no a la investidura». Es mostrava a favor de continuar amb el diàleg amb qui sigui, recordant que fins i tot «vaig obrir la porta a Inés Arrimadas aquí». 

  • També pots llegir: La Fiscalia dona la raó a Puigdemont i demana que pugui ser candidat a les europees

«Ha de negociar amb Jordi Sánchez»

Malgrat això, Puigdemont remarca que les paraules que l'interessen de Sánchez són les que dirà «l’endemà de les eleccions europees i municipals, perquè encara estem en campanya». Recorda que en el passat, ja «ha dit unes coses» i n'ha acabat fent unes altres. Reitera que caldrà esperar a veure «quin Pedro Sánchez pujarà a la tribuna dels diputats a demanar els vots». 

imatge arxiu Pedro Sánchez
Sánchez necessita els vots a favor o l'abstenció d'ERC i Jxcat per ser investit | Cedida

 

Preguntat sobre qui assistirà a la ronda de converses amb el líder del PSOE, deixava clar que hauria de ser Jordi Sánchez, ja que «serà el president del grup» al Congrés i han guanyat «un espai polític». Veu inevitable que el president espanyol negociï amb ell «encara que no li agradi» i afirma que «no hi parlo perquè no m’agrada el que defensen és molt poc democràtic». 

Prefereix un govern espanyol amb presència de Podemos 

Sobre quina és la seva preferència per la forma de l'executiu espanyol, Puigdemont té clar que els socialistes haurien de governar en una coalició amb Podemos. Recorda que és el que recomana «el mapa polític espanyol». Demana que no caigui en les pressions de l'establishment i que eviti un acord amb Ciutadans que seria «un retrocés colossal, és un tornar a unes quantes caselles d’inici».

Acaba defensant la necessitat que les forces independentistes bloquegin «la cultura del 155». Argumenta que  «el bloqueig pel bloqueig no ha estat mai una opció», però que si cal combatre: «La repressió, la persecució de la llengua catalana, l'amenaça contra la immersió, contra el model de mitjans públics de Catalunya, contra els Mossos d’Esquadra».