El PP carrega durament contra Puigdemont pel seu viatge a Bèlgica

El vicepresident del PP, Javier Maroto, ha criticat que Carles Puigdemont i diversos consellers siguin a Brussel·les

Javier Maroto no creu que tan sols convocant eleccions s'aturarà l'aplicació de l'article 155
El vicepresident del Partit Popular, Javier Maroto. | Catalunyadiari.cat

La marxa de Carles Puigdemont a Brussel·les continua comportant repercussions a nivell nacional entre els qui aprofiten la decisió per criticar-lo. És el cas del vicepresident del PP, Javier Maroto, qui s’ha mostrat indignat amb les últimes decisions preses pel president Puigdemont, no ha dubtant en recriminar-li que «sortir corrent, per la porta del darrere, i fugir a Bèlgica és, sense dubte, el pitjor dels finals que es podia escriure en aquest fallit episodi secessionista». En aquest sentit, ha indicat que les últimes accions que s’havien realitzat havien servit per «desmuntar els mites que ell va crear», com que Catalunya és un poble únic o que és un líder capaç de donar-ho tot per la seva gent. 

Maroto també ha afegit que Puigdemont ja sona a un nom «passat, un passat que convé oblidar el més aviat possible», argumentant que les últimes decisions preses demostren que no és el dirigent que tothom s’esperava, doncs és el líder que «ha marxat corrent de Catalunya, s’ha rodejat d’un advocat com el que té i està buscant l’empara dels més reaccionaris d’Europa», pel que no pot ser el millor referent per una comunitat. «Hi ha molts independentistes que deuen estar amb la boca oberta i pensant amb qui han confiat o que han estat creient tots aquests anys», ha afegit. 

Per això, Martoto ha volgut oferir la seva confiança als catalans, explicant que poden «confiar en el valor segur que suposa el Partit Popular», doncs representa una garantia de convivència als carrers, recuperació de la confiança empresarial i el desenvolupament dels canvis que Catalunya necessita. «Hem d’escriure una pàgina de futur plural, una pàgina molt nova, molt fresca, amb paraules com democràcia, legalitat i garanties».

Qüestionat per qui ha de liderar el projecte del Partit Popular per les pròximes eleccions de desembre, el vicepresident de l’organisme ha evitat detallar noms concrets, referint que el millor exemple que es pot donar és el de Mariano Rajoy, de qui ha destacat les «mesures» preses per recuperar la legalitat a Catalunya i el «moment» per convocar eleccions, just després de la declaració d’independència. Per això, ha expressat que la «màxima referència del projecte de seguretat» ha de ser l’actual President del govern espanyol, doncs aquesta referència és la que buscaran els catalans. «Mariano Rajoy ha aconseguit unir a partits que pensen diferent. El lideratge demostrat a escala nacional és el que ha d’obtenir el partit en l'àmbit autonòmic a Catalunya», ha sentenciat.

Respecte a l’oferta d’Inés Arrimadas, qui ha demanat unitat política mitjançant un pacte previ entre els partits constitucionalistes, on la llista més votada sigui la que governi amb el suport dels altres partits, Maroto no ha formulat una resposta concreta, encara que ha indicat que no hi ha partit que hagi demostrat més «unitat política» que el PP, doncs assegura que el pas de la transició de la dictadura a la democràcia, la construcció europea, la lluita contra el terrorisme i el combat contra els discursos secessionistes s’han aconseguit desenvolupar positivament mitjançant aquesta unitat.


Comentaris

envia el comentari