Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de Carles Puigdemont en una compareixença a l'Alguer.

Puigdemont i la notícia d'última hora que pot capgirar el seu futur

El TJUE retorna cautelarment la immunitat a Puigdemont, Comín i Ponsatí

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) ha retornat de manera cautelar la immunitat als eurodiputats de Junts Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí. 

La decisió del tribunal amb seu a Luxemburg arriba després que els tres eurodiputats presentessin al novembre un recurs a la decisió del Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) de desestimar les cautelars per la seva immunitat. 

En la decisió, el TJUE anul·la l'auto del TGUE i suspèn de manera cautelar l'execució de la decisió de l'Eurocambra de retirar la immunitat als eurodiputats de Junts.

En la seva decisió, el tribunal argumenta que la demanda del retorn de les cautelars demanada pels eurodiputats de Junts «ompleix el requisit d'urgència»i que el fet que no hagin estat detinguts fins ara «no significa que no puguin ser-ho»

Puigdemont i els problemes a Bèlgica

L'entorn de Carles Puigdemont va entregar a la policia belga el gener del 2021 un seguit d'enregistraments de càmeres de seguretat de l'edifici que acull la seu del Consell per la República que mostren quatre individus que suposadament intentaven accedir als despatxos de l'entitat, segons ha avançat 'El Mundo' i ha pogut confirmar l'ACN. 

Les gravacions són del 12 de gener, i el fet es va comunicar a les autoritats un dia abans de la vista al Parlament Europeu del suplicatori de suspensió de la immunitat de l'ex president de la Generalitat. No és la primera vegada que Puigdemont i el seu entorn posen en coneixement de la policia incidents que afecten la seva seguretat.

Les gravacions mostren el garatge de l'edifici on hi ha les oficines del Consell per la República. Poc després d'un quart de cinc de la matinada la porta s'obre i hi accedeix un vehicle tot terreny de color negre, segons recull la càmera interior que enfoca la porta.

Després, les altres càmeres graven en diferents seqüències com el cotxe fa una primera parada en una de les plantes i com de dins en baixa una persona amb mascareta i motxilla que marxa cap a l'altre extrem del pla mentre el cotxe reprèn la marxa i descendeix un altre pis.