Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Puigdemont torna a demanar una solució política per a Catalunya a Sánchez

El líder de JxCat ha assegurat des de Waterloo, a la promesa del govern espanyol d'augmentar les inversions, que no és un problema de promeses, sinó de compliment

Carles Puigdemont ha advertit que les promeses de Pedro Sánchez no es compleixen | cedida

 

Pedro Sánchez continua intentant convèncer els partits independentistes, ERC i PDECat, què aprovin els seus pressupostos, ja que actualment no disposa d'una majoria suficient per fer-ho. La seva darrera oferta ha estat un notable increment de les inversions al nostre país, i ha provocat reaccions de tota mena dins del sobiranisme, però no sembla haver generat simpatia per part de Carles Puigdemont, que continua demanant-li gestos al socialista. 

[predef]app-catalunya-diari-159[/predef]

Demana al govern espanyol una «solució política» al conflicte català

En una compareixença conjunta amb el president Quim Torra a Waterloo, Puigdemont ha destacat que les promeses del govern espanyol mai s'acaben complint, i ha tornat a demanar una «solució política», al conflicte català, que també ha insistit que és «polític». Sobre la possibilitat de donar un vot positiu als comptes del govern espanyol, el líder independentista  ha indicat que es tracta d'una decisió que «correspon als grups parlamentaris». 

Els grups independentistes encara no li han donat el suport a Sánchez per aprovar els seus pressupostos
Els grups independentistes encara no li han donat el suport a Sánchez per aprovar els seus pressupostos | cedida

 

«Ja han explicitat la negativa a votar-los. La tramitació dependrà d'ells, hauran de decidir com argumenten la presentació d'una esmena a la totalitat o no presentar-la. El Govern i el Parlament poden tenir opinió, però  no tenen cap capacitat de decidir», ha explicat.

Puigdemont qualifica de «cinisme» la darrera promesa de Sánchez

Sobre el compliment de la disposició addicional tercera de l'Estatut avançada pels socialistes fa uns dies, Puigdemont ha assegurat que «els anuncis» no s'acaben complint perquè no hi ha «cap mecanisme» per fer-ho. «No és un problema de promeses, sinó d'execució i d'incompliments flagrants», ha criticat l'expresident, que  ha qualificat de «cinisme» presentar el compliment de l'Estatut com una «gran concessió».

Recordem que la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, va avançar en una entrevista que el govern espanyol es comprometria, per primer cop, a complir amb la disposició addicional tercera de l'Estatut, que fixa un percentatge d'inversions de l'executiu a Catalunya del 18%, que és el pes de l'economia catalana en el conjunt de l'Estat.