IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Puigdemont tornarà a Catalunya si té l'acta d'eurodiputat

L'expresident de la Generalitat assegura que tornarà a Catalunya si pot ser eurodiputat perquè tindrà immunitat parlamentària

Puigdemont assegura que tornarà a Catalunya si surt com a eurodiputat
Puigdemont assegura que tornarà a Catalunya si surt com a eurodiputat | CatalunyaDiari.cat

L'expresident de la GeneralitatCarles Puigdemont, ha anunciat que en cas de sortir escollit com a membre del Parlament Europeu en les eleccions del 26 de maigtornaria a Catalunya. «Si tinc l'acta d'eurodiputat, jo torno a Catalunya perquè el Parlament Europeu garanteix la immunitat a tot arreu, també a Espanya». L'expresident assegura que el reglament no exigeix que la recollida de l'acta sigui presencial i diu que «l'última paraula la té Europa i no la Junta Electoral».

«Si no puc ser diputat, puc ser eurodiputat»

L'expresident Carles Puigdemont ha promès que tornarà a Catalunya si l'Eurocambra «garanteix la seva immunitat» com a eurodiputat.En una entrevista a RAC1, Puigdemont ha assegurat que el reglament que estipula les condicions per recollir l'acta com a eurodiputat no estableix que hagi de ser presencial. 

«Prendre possessió davant la Junta Electoral s'entén que no és físic», ha dit Puigdemont, malgrat que des de la Junta Electoral han defensat fins ara que sí que ha de ser presencial. En qualsevol cas, el líder de Junts per Catalunya i cap de llista d'aquesta formació a les eleccions europees ha defensat que, sobre aquesta qüestió, «l'última paraula la té Europa i no la Junta Electoral».

«Qui mana a l'Eurocambra és el reglament i el Tribunal de Justícia de la Unió Europea», ha dit. Sobre la immunitat dels eurodiputats, Puigdemont ha afirmat que aquesta existiria «des del moment» en què sigui escollit. «Des del moment en què es comunica els resultats, la immunitat funciona», ha matisat.

«Cada dia em penso que tornaré»

Puigdemont
Puigdemont s'ha mostrat disposat en diverses ocasions a tornar a Catalunya per ser investit president | Instagram | @carlespuigdemont

 

Després de l'enrenou que han causat les llistes electorals de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont ha volgut explicar la crisi oberta amb els sectors més moderats del PDeCat, que estan molestos amb els noms que Puigdemont ha col·locat al capdavant de les candidatures, i per parlar de la situació que està vivint a l'exili des de fa més d'un any.

Puigdemont assegura que tot i sentir-se estable i segur, cada dia que passa és «massa»: «Cada dia em penso que tornaré. És un dels objectius de la meva feina: crear les condicions perquè pugui tornar la gent de l'exili i tots els qui estan patint presó i persecució. Passar un dia més a l'exili ja és massa», afirmava. Puigdemont també ha assegurat que ha pensat de tornar a Catalunya«i si m'han de detenir que ho facin com a president», deia.

D'altra banda, l'expresident de la Generalitat ha explicat també que no l'ha trucat ningú del PSOE, del PP ni del PSC. Pel que fa a Ciutadans, Puigdemont va tenir contacte amb Carolina Punset quan era eurodiputada, «i després la van expulsar del partit». També ha assegurat que el sorprèn que ningú del PSC l'hagi trucat. «Parlar no fa mal a ningú. És evident que hi ha una intenció d'aïllament i d'una certa estigmatització de l'exili, i la meva situació en particular», confessava.


Comentaris

envia el comentari