rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

PREVISIÓ MÉTEO

Revetlla de Sant Joan molt plàcida i sense pluja, a les portes de l’onada de calor

ÚLTIMA HORA

Ferit crític un nadó de 20 mesos després de caure d'un balcó a Reus

Puigdemont tornaria a Catalunya després de ser investit com a President de la Generalitat

L'expresident de la Generalitat porta més de 60 dies a Brussel·les
Carles Puigdemont | CatalunyaDiari.cat

 

Puigdemont tornaria a Catalunya després de ser investit com a President de la Generalitat per tal que la seva detenció es produís després del nomenament

 

El gironí, que porta més de 60 dies a Brussel·les, hauria proposat una investidura telemàtica, sempre que la Mesa de la cambra faci una interpretació del reglament que ho permeti. I és que el reglament, de fet, no diu que el candidat a president hagi de ser a la seu de la cambra catalana en el debat d'investidura.

 

Puigdemont, única via

És el que assegura ‘TV3’. L’opció independentista té com a únic punt i referent inicial: Carles Puigdemont. La composició de la Mesa s'ha de dur a terme el dia 17 de gener, i la investidura el 31 com a data límit.

 

Ara, doncs, només a 9 dies de la constitució del Parlament, Junts per Catalunya, ERC i la CUP entren a una setmana clau que ha de servir per decidir quina serà la confecció del Parlament i resoldre la incògnita Puigdemont.

 

De fet, segons Antoni Castellà a TV3, els partits independentistes es plantegen que els quatre consellers que són a Brussel·les renunciïn a ser diputats per a poder conformar la mesa. Carme Forcadell, d'altra banda, valora la possibilitat de repetir com a presidenta de la cambra.

 

 

Puigdemont va oferir entregar-se a la justícia

L’expresident de la Generalitat i cap de llista de JuntsXCat, Carles Puigdemont, està fent mans i mànigues per poder tornar a Catalunya i, de fet, aquest matí 'El Confidencial' ha tret a la llum la seva darrera oferta a Rajoy. 

 

Aquest, doncs, Carles Puigdemont hauria ofert regressar a Espanya i entregar-se a la justícia del país si a canvi se li donava l’opció de ser investit president de la Generalitat. 

 

La proposta, però, hauria estat rebutjada pel govern de Mariano Rajoy, i aquesta asseguren que no hauria arribat ni al consell executiu. Rajoy, d'aquesta maneram, hauria declinat unilateralment la proposta del gironí.

 

 

🎁 Vols guanyar un lot de productes ECO? Participa ara al nostre sorteig!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris