Carles Puigdemont, sobre les crítiques a Quim Torra: «Hi va haver una orgia i un aquelarre de desprestigi»

L'expresident ha fet una defensa aferrissada d'un Torra, que ha estat acusat de «nazi» i «sectari»

Carles Puigdemont, davant la premsa internacional
Carles Puigdemont, davant la premsa internacional | CatalunyaDiari.cat

L’estratègia comunicativa de Puigdemont des de l’estranger ha canviat ostensiblement. L’encara cap de files de Junts per Catalunya i expresident de la Generalitat ha viscut, des de Berlín, dues setmanes frenètiques amb el nomenament de Quim Torra com a nou president i l’efectuació de la moció de censura a Mariano Rajoy.

Política espanyola a banda, Carles Puigdemont s’ha assegut aquest matí davant els micròfons de Rac1 per valorar els darrers inputs informatius. I, en aquest context, no podia faltar la valoració a un nou president Quim Torra, que ha estat l’ase dels cops i objecte de crítiques per part del sector contrari al sobiranisme.

«Hi va haver una orgia i un aquelarre de desprestigi cintra el president Torra», ha comentat l’expresident sobre les crítiques que, les darreres setmanes, han titllat Torra de «nazi» i «sectari».  

«Presentar Torra com un supremacista és pervers»

Carles Puigdemont ha fet una defensa aferrissada del seu proposat per presidir la Generalitat. L’expresident ha defensat al seu successor al càrrec explicant: «Presentar Torra com un supremacista sense haver-lo llegit és pervers». Paraules indicades per tots aquells, com Iceta o Arrimadas, que han citat alguns articles «fora de context» segons Puigdemont.

Puigdemont i Torra, oferint la roda de premsa a Berlín
Puigdemont i Torra, oferint la roda de premsa a Berlín | CatalunyaDiari.cat

 

«Hi va haver una orgia i un aquelarre de desprestigi cintra el president Torra», ha comentat l’expresident sobre les crítiques que, les darreres setmanes, han titllat Torra de «nazi» i «sectari». Com va fer, de fet, l'exvicepresident del govern espanyol Alfonso Guerra

«El referèndum té cabuda a la Constitució espanyola»

Carles Puigdemont ha mostrat que aquest és encara un dels seus màxims anhels per Catalunya. Aquest, de fet, ha considerat una «molt bona notícia» la més que probable reunió entre Torra i Pedro Sánchez per abordar el conflicte polític català.

«Hi ha un vídeo meu a la presó d’Alemanya que corre per Espanya»

Finalment, en ser preguntat per la polèmica del vídeo d’Estremera on s’hi podia veure Junqueras, Romeva i Forn a l’interior de la presó, Puigdemont ha sorprès tothom en comentar: «Hi ha un vídeo meu a la presó d’Alemanya que corre per Espanya».

Carles Puigdemont, després de sortir de la presó
Carles Puigdemont, després de sortir de la presó de Neümunster, a Alemanya | CatalunyaDiari.cat

 

Explica, però, que no l’ha volgut veure. «No he volgut veure el vídeo que s’ha filtrat. No vull contribuir a la denigració que pretenen», ha dit Puigdemont mentre tancava la seva intervenció explicant: «Jo no he rebut cap carta de Junqueras. Al vicepresident li he enviat cartes, no li envio com a remitent perquè no sé si li arribarà».


Comentaris

envia el comentari