Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Torra

Puigdemont i Torra creuen que l'estat vol crear un relat de violència abans de la sentència

Torra: «Estan intentant tornar a construir un relat de violència abans de les sentències. No ho aconseguiran»

Torra
Torra afirma que l'estat espanyol vol contruir un relat de violència   | CatalunyaDiari.cat

 

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha afirmat que l'estat espanyol està intentant tornar a construir un relat de violència abans de les sentencies i conclou que «no ho aconseguiran». A través d'un missatge al seu compte de Twitter, Torra lamenta que la «repressió» continuï sent l'única resposta de l'estat espanyol i referma que el moviment independentista «és i serà sempre pacífic».

Segons la Guàrdia Civil, s'han detingut nou membres dels CDR que «podrien estar preparats per fer accions violentes» i explica que s'ha localitzat material i substàncies «susceptibles» de ser utilitzades per fabricar artefactes «a l'espera de la confirmació dels especialistes». Estan sent investigats per delictes de rebel·lió, terrorisme i tinença d'explosius, segons ha informat la fiscalia de l'Audiència Nacional.

Puigdemont també s'ha pronunciat

L'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont creu que les detencions de membres dels CDR acusats de planejar presumptament accions violentes formen part del «relat» en què considera que «s'ha convertit la democràcia espanyola». «Primer detenen i després busquen proves que no aguanten cap de les greus acusacions», ha apuntat Puigdemont a través d'una piulada.

L'expresident també ha volgut recordar els precedents de l'Adrià i la Tamara Carrasco, a qui es van retirar els càrrecs més greus després d'haver-los detingut —o d'haver-los intentat detenir— per suposats delictes de terrorisme. En una altra piulada, l'expresident de la Generalitat ha assegurat les detencions als membres dels CDR formen part d'una «fabricació de casos de terrorisme» davant un independentisme que «no ha caigut mai en les provocacions».

«Ni així: serens i ferms, que és el que els treu de polleguera», ha assenyalat Puigdemont, que  ha defensat que «la resposta a la repressió és la llibertat».

També et pot interessar...