Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La trobada estava encapçalada per Torra i Puigdemont

Puigdemont i Torra es reuneixen avui a Waterloo

L'objectiu de la cimera és el d'abordar possibles actuacions després de les últimes eleccions

La trobada estava encapçalada per Torra i Puigdemont
Puigdemont i Torra es reuneixen avui a Waterloo | Cedida

Reunió sorpresa entre Carles Puigdemont i el seu successor, Quim Torra.  Tal com avança el diari 'Ara', està previst que l'expresident i l'actual president de la Generalitat es reuneixin avui a Waterloo amb l'objectiu d'analitzar el panorama polític del país després de les eleccions del passat 10 de novembre, així com marcar la línia d'actuació de l'executiu català en general i del seu partit en particular en el futur més pròxim i immediat.

Així les coses, i malgrat que aquesta cimera no constava a l'agenda oficial del President, el cert és que les primeres informacions apunten que Torra ja s'hauria traslladat fins a Bèlgica per tal de reunir-se en privat amb l'excap de l'executiu català. Ho ha fet tan sols dos dies després de ser jutjat pel TSJC per un presumpte delicte de desobediència.

El secretari de CCOO demana a ERC que faciliti la investidura

El secretari general de Comissions Obreres a Catalunya, Javier Pacheco,  ha pressionat les forces independentistes, i especialment a ERC, perquè facilitin la investidura del president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez per combatre les polítiques recentralitzadores i frenar la ultradreta i ha considerat que «cap pacte és gratuït». «Entenc que les forces d'esquerres de qualsevol signe, i especialment ERC, han de facilitar el govern en les pròximes setmanes per obrir les portes de les llibertats democràtiques i tancar les del retorn d'una Espanya uniforme i excloent de les diversitats», ha dit en un esmorzar informatiu de Fòrum Europa Tribuna Catalunya. 

Alhora, Pacheco s'ha fet ressò de l'informe d'Amnistia Internacional i ha reclamat la «imprescindible» llibertat dels presos independentistes condemnats pel Tribunal Suprem «per justícia» i també per «utilitat» perquè són «interlocutors necessaris» per resoldre el conflicte polític a Catalunya.

El TSJC decidirà si investiguen penalment Torra

La Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) decidirà properament si investiga penalment el president de la Generalitat, Quim Torra, per no retirar una pancarta a favor dels polítics presos el passat mes de setembre, després que la Sala Contenciosa-Administrativa dictés una mesura cautelar ordenant la retirada en 48 hores.

La Generalitat va presentar un recurs a aquesta mesura, però el recurs no suspenia l'execució de l'ordre, i finalment els magistrats van ordenar als Mossos que la complissin. Per això, ara, i a petició de l'entitat que va instar la retirada, Impulso Ciudadano, la Sala Contenciosa-Administrativa ha traslladat la qüestió a la Sala Civil i Penal perquè decideixi si hi ha un possible delicte de desobediència.

També et pot interessar...