Carles Puigdemont valorant els resultats de les eleccions del 10 de novembre des de Bèlgica

Puigdemont i Torra carreguen durament contra Pedro Sánchez

Asseguren que l'independentisme és més fort després del 10N

L'expresident Carles Puigdemont considera que el candidat del PSOE, Pedro Sánchez, ha «fracassat en tots els seus objectius». «Eleccions rere eleccions el poble de Catalunya ha enviat el mateix missatge, cada vegada amb més claredat i fortalesa. Pensen escoltar o continuar girant a la ultradreta?», ha assegurat Puigdemont després de conèixer els resultats de les eleccions del 10-N. Puigdemont ha celebrat que «el vot a favor de la independència hagi guanyat les eleccions» i ha dit a Sánchez que ara és «més feble i l'independentisme més fort». «Espanya continua sumant inestabilitat. Hi ha més divisió i més dispersió que abans de les eleccions», ha assenyalat l'expresident.

En una compareixença des de Brussel·les un cop conegut el resultat de les eleccions, Puigdemont ha acusat Sánchez «d'irresponsable» per haver convocat els comicis del 10-N. «Per què va convocar eleccions? Ara és més feble i la ultradreta i l'independentisme més forts», ha dit.

  

  

Pel que fa al resultat de les eleccions a Catalunya, l'expresident ha assenyalat que els catalans, «difamats, calumniats i amenaçats», en paraules de Puigdemont, han enviat un «missatge molt clar a les urnes». Segons Puigdemont, han respost «amb fermesa a una política espanyola que ha girat l'esquena a la democràcia en no reconèixer una situació que només es pot resoldre amb democràcia».

Torra també carrega contra Sánchez

El president de la Generalitat,  Quim Torra, ha demanat al cap de llista del PSOE, Pedro Sánchez, que assumeixi les seves responsabilitats després dels resultats de les eleccions espanyoles del 10-N. «No es pot governar Espanya sense escoltar Catalunya», ha assegurat a través de dos missatges a Twitter, aquest diumenge a la nit, que tanca amb l'etiqueta 'SpainSitAndTalk'.

El cap del Govern ha felicitat el PSOE per la victòria a Espanya, així com ERC per guanyar a Catalunya i la CUP per haver entrar al Congrés. Finalment, Torra ha constatat que, amb els vuit escons de JxCat, la nova legislatura tindrà 23 diputats independentistes a la cambra baixa que «han de defensar l'exercici al dret a l'autodeterminació dels catalans».